Witte shirts met een leuke, schreewerige opdruk of een eerder subtiel citaatje zijn heel erg trending – zeker die met een feministisch geïspireerde inslag. Dat hebben ook ontwerpsters Victoria Beckham, Alexa Chung en Isabel Marant heel erg goed begrepen. Speciaal ter ere van Internationale Vrouwendag – die overigens vandaag gevierd wordt (hoera) – ontwierpen de female designers dan ook een een collectie shirts met full frontal vrouwlievende boodschappen en empowering statements!

Creatief brein achter de hele samenwerking, is eigenlijk de modedistributie-website net-à-porter. Met het idee om ‘empowered women‘ in te zetten om ‘female empowerment‘ over de hele wereld een zetje in de rug te geven, vroeg de website de ontwerpsters dan ook om een collectie shirts waar het visionair progressief feministisch gedachtegoed vanaf spat.

En dat lijkt bijzonder goed gelukt ook.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Women for Women International

Leuke extra: wie zich een ’empowering’ shirtje uit de collectie aanschaft, steunt daarmee bovendien ook heel letterlijk het grotere goed, want heel de opbrengst van de lijn gaat integraal naar Women For Women International, een liefdadigheidsorganisatie die vrouwen in achtergestelde landen wil helpen om ook daar hun dromen te realiseren: op weg naar een beter en meer gelijkwaardig leven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

You go girl

Vooral doen! Want of je nu gaat voor Rosie Assoulins heart-shaped ontwerp in binaire code, of voor het groteske You Go Girl‘-Women’s Day-shirt van Isabel Marant; de hele collectie is absoluut gorgeous!

Isabel Marant

Isabel Marant, katoenen jersey met rode opdruk, €110. Koop het hier.

Victoria Beckham

Victoria Beckham, printed katoenen jersey-shirt, €204. Koop het hier.

Perfect Moment

Perfect Moment, Women’s Day shirt, €169. Koop het hier.

Rosie Assoulin

Rosie Assoulin, shirt met hartvormige opdruk in binaire code, €180. Koop het hier.

Alexa Chung

Alexa Chung, Devine Feminine-shirt in katoen, €99. Koop het hier.

Lees ook: