Hakken worden pas écht comfortabel als je ze breekt. Omdat dit zonde zou zijn van het geld – en voor de mode – gingen we op zoek naar andere oplossingen. Marieclaire.com strikte een podoloog die hen vertelde waarop je moet letten als je comfortabele hakken wil scoren.

3 x afvinken

Laten we beginnen met het slechte nieuws: hakken zijn nooit écht comfortabel. Dat zegt Tania Kapila toch, pediatrisch dokter bij DeLoor Podiatry Associates. “Er bestaat geen ideale pump. Alle hakken beschadigen je voeten.” Gelukkig heeft diezelfde podoloog ook goed nieuws: er zijn enkele dingetjes waarop je kan letten om het je voeten zo comfi mogelijk te maken:

  1. Check de hoogte van de hak. Als hij extreem hoog is, zal hij je tenen en bal van je voet knellen, elke keer dat je ermee wandelt. Een kitten heel of blokhakje is dus ideaal.
  2. Kijk naar de voorkant van je schoen. Is die puntig of eerder rond? Een paar dat een scherpe punt heeft vooraan zal je voet meer pletten dan schoenen met een ronde neus.
  3. Vermijd plastic of andere harde materialen als vinyl. Ze zullen je voeten doen transpireren waardoor het risico op een schimmelinfectie vergroot. Probeer altijd ademende stofjes te kopen zoals nubuck, canvas of suède.

Fluweelrode pump met blokhak

Unisa
€ 99,90 – Shop ‘m hier

Suède slingback

Kennel & Schmenger
€ 195 – Shop ‘m hier

Fuchsia V-neck pump

Kennel & Schmenger
€ 225 – Shop ‘m hier

Pump met ronde neus en blokhak

Tamaris
€ 49,95 – Shop ‘m hier

Poederroze pump

Marco Tozzi
€ 44,95 – Shop ‘m hier

Ook het tijdstip telt

Alles afgevinkt? Dan is er nog één dingetje: het tijdstip waarop je jouw hakken koopt. “Voeten veranderen van grootte doorheen de dag omdat ze opzwellen,” zegt Tania Kapila. “Daarom koop je beter jouw schoenen in de namiddag of later op de dag, in plaats van tijdens de ochtend. De hakken die op dat moment het beste passen, zijn jouw ideale match.” Meteen ook de reden waarom Meghan Markle altijd te grote schoenen draagt….

Om 16 uur koffiedate in het shopping center?

Meer over schoenen

SOURCE: marieclaire.com