Home Mode Dit is waarom je prins George nooit in een lange broek zal...

Dit is waarom je prins George nooit in een lange broek zal spotten

Dit is waarom je prins George nooit in een lange broek zal spotten

12 graden, stevig windje én een korte broek… Brrrrrr! Hebben de assistentes van prins George de foute garderobe ingepakt? Tal van designers staan nochtans in de rij om de kleine jongen van adel hun (lange!) pantalon te laten dragen, mààr dat is onbegonnen werk zo blijkt. Het draait allemaal om koninklijke traditie.

 

Royals vs. middenklasse

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Het is een eeuwenoude Britse gewoonte om een kleine jongen een short te laten dragen”, zegt etiquette expert William Hanson. “Het kan gezien worden als een subtiele manier om duidelijk te maken tot welke sociale klasse je behoort. Hoewel de tijden veranderen, wordt een jongetje die een lange broek draagt, beschouwd als iemand uit de middenklasse.”

Het Britse koningshuis is dan ook gesteld op zijn koninklijke tradities. Als je de beelden van de kleine Prins William en Harry vanonder het stof haalt, merk je inderdaad dezelfde iconische korte broek op. Het is pas vanaf de leeftijd van acht jaar dat de assistentes van George hem in een lange broek zullen kleden. We kunnen dus nog enkele jaartjes genieten van deze toch wel schattige kiekjes.

Nog meer nieuws uit de UK?