Kostuumontwerpers moéten wel over fortuinen beschikken. Vooral als je de set van Downton Abbey, The Hungergames of Pirates of the Caribbean moet stylen is je mastercard maar best stevig gevuld. Toch hoeft het er niet altijd kostelijk aan toe te gaan en dat bewijst de kleedster van Game of Thrones die een wel heel goedkoop accessoire op de kop kon tikken voor de serie.

Wist je dat Jon Snow – het is te zeggen, Kit Harrington – soms ook model is? Hier zie je hem schitteren in een parfumcampagne voor Dolce & Gabbana.

Winter is coming…

De bontjassen – of capes – van Jon Snow blijken helemaal niet uit bont te zijn (fieuw) en dus ook geen fortuin te kosten. Ze zijn immers gemaakt uit iets wat in zowat de helft van de Vlaamse woon- of slaapkamers vertoeft: het iconische schapenvachtje van…

Het iconische Rens-schapenvelletje.

…Ikea! GoT-kostuumontwerpster Michele Clapton onthulde onlangs dat ze voor de capes simpelweg het Rens-schapenvachtje van de Zweedse woonketen gebruikt. Jon Snow en zijn makkers houden zichzelf dus warm voor de winter met een velletje van amper € 29,95.

Meer over Game of Thrones