De zon verschijnt stilaan weer ten tonele: het uitgelezen moment om je zomerjurk weer uit de kast te trekken. Of: om je een nieuwe aan te schaffen. De jurken waarin je dit seizoen gespot wil worden? Een paar niet te missen trends op een rij.

Sun is out: 4 x jurkentrends voor de zomer

1. Viva Volume

Deze zomer mag je het best groots zien, of toch wat je outfit betreft. Jurken in architecturale vormen, wijd uitlopende modellen en exuberante stoffen als meerlagig tulle zijn helemaal in. Hoe hoger het ‘Alice in wonderland’-gehalte van je jurk, hoe beter. Snoeperige pastelkleuren, romantische fabrics en een bloemenkransje hier en daar misstaan niet.

2. Midriff floss

Ook jurken met een bijzondere uitsnijding aan je middel zijn trending. Jurken met een stukje bloot aan weerszijden van je heupen kunnen zeker, jurken met een opening aan je rug ook. Het meest trending echter nog, zijn dresses met een midriff floss: die laten een vrij ruim stuk van je buik bloot en werken de look af met een lint dat meermaals om je middel wordt gedraaid.

3. Bijzondere prairie-jurken

Ook prairie-jurken blijven trending: ruim vallende dresses met een vintage laagje eroverheen doen het goed. Exemplaren met ruches en ruitjes kunnen, maar ook bijzonder ruim vallende ballonjurken met een bloemetje of een snoeperige pastelkleur zijn deze zomer niet verkeerd. Wat ook mag: kies voor een prairie-jurk in een bijzondere snit, bijvoorbeeld eentje in asymmetrisch model.

4. Korsetjurken

Tot slot, heeft ook onze laatste niet te missen jurkentrend een aardig Alice in Wonderland-gehalte. Jurken met een bovenstuk in korset en luxueuze, maar romantische lolita-stoffen met een glanzend laagje zijn in. Ook hier zijn een paar snoeperige pastelkleuren, key: vooral met lichtroze, wit, lichtblauw, donkerpaars en lila zet je nooit een faux-pas.

Shop je eigen jurk voor de zomer hier:

Zomerjurk met Franse streepjes in groen

Baby Beluga, € 265. Koop hem hier

Romantische bloemenjurk met korte ballonmouwen

Baum und Pferdgarten, € 199. Koop hem hier

Midi-jurk in ruitjes met halterkraag en striksluiting

Zara, € 39,95. Koop hem hier

Brede ballonjurk in pastelgeel met roze ruiten

Stine Goya, € 270. Koop hem hier

Zwarte jurk met ruches en pofmouwtjes

Shop lily, € 41,30. Koop hem hier

Relaxte katoenjurk met all-over bloemenprint

Les Soeurs, € 69,99. Koop hem hier

Ruim vallende jurk met ruches in paars en fuchsia

Les Jumelles, € 75. Koop hem hier

Maxi-jurk met volants in zebraprint

H&M, € 79,99. Koop hem hier

Romantisch ballonjurk in lichtroze

Cecilie Bahnsen, € 1.600. Koop hem hier

Vintage prairie-jurk met kant en ruches in geel

Edited, € 99,90. Koop hem hier

5 DAGEN LANG, PERSOONLIJK MODE-ADVIES IN JOUW MAILBOX

Ben je gebeten door mode, maar heb je nog wat vragen over je persoonlijke stijl, de meest flatterende combinaties voor jouw figuur of wil je gewoon op de hoogte blijven van de nieuwste trends en hipste must-haves van het moment? Dan hebben wij goed nieuws voor jou, want het Feeling modeteam stelde speciaal voor het nieuwe seizoen een grote stijlgids samen. Daarin ontdek je dit jaar niet alleen spot on modenieuws, maar krijgt wie wil ook mode-advies op maat.

Vul nu ons kort online modetestje in om te ontdekken welk type shopper jij bent en om ons te laten weten naar welk advies je juist op zoek bent. Afhankelijk van de uitkomst krijg je vijf dagen lang persoonlijk mode-advies zomaar in jouw inbox gedropt. Alle tips and tricks werden nauwkeurig voor jou uitgezocht én samengesteld door onze mode-experten: Els Keymeulen en Kristin Stoffels. Niet twijfelen is dus de boodschap!

Meer lezen over mode en trends: