Zondag flaneerde er hoog bezoek over Belgische bodem. Prins William en Kate Middleton woonden de 100ste Last Post van de Slag om Passendale bij. Opvallend? De indrukwekkende ceremonie – uiteraard – maar ook de fantastische manteljurk die Kate Middleton droeg. En niet omwille van de maagdelijk witte kleur…

Ook tijdens haar laatste staatsbezoek aan België hulde de Hertogin van Cambridge zich (kortgerokt) in het wit.

By Alexander McQueen

Dit weekend werden de in Ieper gesneuvelde soldaten van het toenmalige Britse Rijk en de geallieerden uit de Eerste Wereldoorlog herdacht. Kate Middleton haalde voor deze speciale gelegenheid en al even speciale jurk uit haar koninklijke closet.

De hertogin droeg een parelwitte manteljurk van Alexander McQueen, en die hadden we al eens eerder gespot…

… op een wel héél bijzondere dag. Ze droeg de jurk immers voor het eerst op de doop van haar dochtertje Charlotte in 2015.

Koninginnen onder elkaar

Zondag combineerde Kate Middleton de jurk met grijze pumps, een matchende clutch en een hoed van Lock & Co. Finishing touch waren de parels in haar oren én op haar – met een poppy versierde – broche.

Ook koningin Mathilde verscheen op het toneel. Ze hulde zichzelf in een grijze jurk, afgewerkt met donkergrijs kant en combineerde met bijpassende handschoenen. Ook niet mis, Tillie, maar qua ‘jurk met emotionele waarde’ gaat de trofee duidelijk naar Kate.

Meer prachtige outfits van Kate Middleton