Gisteren vonden in de Royal Albert Hall in London de 71ste BAFTA Awards plaats en hoewel de dresscode zwart was – als statement tegen seksuele discriminatie in de film business – hield er zich eentje niet aan de regels. Dan toch de aard naar schoonzus-to-be Meghan Markle, Kate?

Katie loopt een groentje

Terwijl Kate Middleton vorig jaar nog in deze sexy zwarte jurk van Alexander McQueen verscheen, kwam de Duchess dit jaar in een donkergroene jurk van Jenny Peckham, velvet clutch en killers van Prada naar de British Academy of Film and Television Awards in Londen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dat was op z’n minst opvallend, want net als op de Golden Globes begin dit jaar waren alle vrouwen uit de Britse filmwereld én zelfs actrices van de overkant van de oceaan – zoals Margot Robbie, Jennifer Lawrence en Angelina Jolie – in het zwart gekleed uit solidariteit met de slachtoffers van seksuele intimidatie.

Vòòr de awards waren fans al druk aan het speculeren of Katie al dan niet zou meedoen met de Time’s Up dresscode. Niet dus, en daar heeft ze deze speciale reden voor.

De rode loper van de BAFTA Awards

Kate Middleton

In een donkergroene jurk van Jenny Peckham.

Angelina Jolie

In een jurk van Ralph & Russo couture.

Margot Robbie

In Givenchy en diamanten oorringen van Harry Winston.

Lupita Nyong’o

In Elie Saab.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence droeg de ‘Marché aux Fleurs’ Dior-jurk van de Haute Couture SS18 collectie. De zwarte smoking-jurk met stola mouwen werd geïnspireerd op de Marché Aux Fleurs creatie uit de Spring Summer 1949 collectie.

Salma Hayek

In Gucci en make-up van Charlotte Tilbury.

Florence Pugh

Rising Star Florence Pugh maakte een dubbel statement met haar zwarte jurk én Time’s Up ring.

Lily James

Lily droeg Dior en diamanten oorringen van Harry Winston.

Time’s Up!