Antwerpen blijft up-to-date! Ook het winkelaanbod in de stad blijft toenemen en vernieuwen. Hier enkele nieuwe mode- en beauty-adresjes die het uitproberen zeker waard zijn!

 

1. Verleidelijk

Murielle Scherre van het Gentse la fille d’O maakt al jaren eigenzinnige lingerie die perfect zit. Je vindt de volledig in België gemaakte collectie sinds kort in hun flagshipstore in de Kasteelpleinstraat. Cadeautje voor jezelf?

La fille d’O, Kasteelpleinstraat 64, 2000 Antwerpen, www.lafilledo.com 

2. Scent of succes

Wie van luxeparfums en pure geuren houdt, zal enthousiast zijn over het nieuwe Le Labo. De twee New Yorkse oprichters ontwikkelden een aantal unieke geuren. Kies je parfum en kijk toe hoe het voor je neus in hun parfumlab voor je gemaakt wordt. De flesjes zien er minimalistisch mooi uit en je kunt ze laten personaliseren in de winkel (cadeautip!). Ze verkopen ook home- en bodyproducten zoals kaarsen en bodylotions.

Le Labo, Wapper 18, 2000 Antwerpen, www.lelabofragrances.com

3. Simply Sessùn

Er bestond er al eentje in Brussel, en nu opent Sessùn ook een boetiek in Antwerpen. Sinds vrijdag 24 februari kan je er terecht voor mode én meer dan dat. Oprichtster Emma François brengt een totaalverhaal, met een leuke extra collectie interieur- en lifestyle accessoires in een pand met karakter.

Sessùn, Lombardevest 15, 2000 Antwerpen, www.sessun.com

4. Griekse schone

Voor het Griekse verzorgingsmerk Korres ging je vroeger naar hun winkel in Brussel of naar een apotheker. Onlangs opende het skincare brand ook een zaak in Antwerpen. Hun pro- ducten worden – in samenwerking met lokale boeren – met natuurlijke ingrediënten uit de Griekse flora gemaakt. Shop er de Wild Rose-crème die al jaren een klassieker is.

Korres, Wiegstraat 24, 2000 Antwerpen, www.korresbelgium.com

5. Duurzame faam

Sinds oktober 2016 kan je in de Nationalestraat kleding kopen met een goed geweten bij F.A.A.M. Froya Deryckere en Adinda De Raedt richtten eerder al Froy & Dind op in de Wolstraat. Deze barstte uit zijn voegen dus werd hun nieuwe winkel F.A.A.M. het leven ingeroepen. Duurzaamheid is hun focus, zo ook voor de eenvoudige mannencollectie.

F.A.A.M Store, Nationalestraat 65, 2000 Antwerpen, www.faamstore.com

Voor meer mode & beauty: