Op stijl staat geen leeftijd vinden wij bij Feeling. Draag waar je jezelf goed in voelt en investeer in tijdloze basics; dat zijn alvast twee tips die we je meegeven. Voor zij die wat meer richtlijnen willen eens de 50 gepasseerd: een handleiding waarmee je rekening kan houden.

1. Stop pit in je outfit

Carine Roitfeld is hoofdredactrice van CR Fashion Book en is hét bewijs dat je jezelf niet plots saai hoeft te kleden. Haar stijl kan je het best omschrijven als Parisian chic met een flinke vleug rock-‘n-roll. Ze kiest vaak voor zwarte, aansluitende silhouettes en werkt af met stoere eyecatchers als statement juwelen of een gigantische zonnebril. PS Ook een trenchcoat werkt altijd!

2. Volg niet klakkeloos de trends

Vanaf een bepaalde leeftijd hoef je niet alle trends meer klakkeloos te volgen. Laat gerust het fietsbroekje aan je voorbijgaan en ook teenage scrunchies en haaraccessoires hoef je niet perse in huis te halen. Het komt eropaan de juiste trends uit de kiezen en designer pieces te mixen met goedkopere stuks. Wijdvallende palazzo broeken kunnen wat ons betreft perfect en ook muiltjes met of zonder hak zijn voor jouw leeftijd weggelegd. Renia Jaz van Vens Wife Style is een goeie inspiratiebron.

3. Monochroom werkt altijd

De Amerikaanse Linda Fargo is verantwoordelijk voor de vrouwenafdeling van het luxe warenhuis Bergdorf Goodman. Ze is dan ook van alle markten thuis en laat hier zien dat een monochrome outfit érg stijlvol is (zelfs haar coupe is gematcht!). Een witte losvallende blouse, opgerolde jeans en slippers; zei daar iemand vakantie? Meer inspiratie voor een monochrome look vind je hier.

4. De Parisiennelook scoort

Bij de Franse actrice Isabelle Huppert draait alles rond je ne sais quoi. Ze gaat steeds de deur uit alsof ze nooit veel moeite stak in haar outfit én toch is ze altijd om door een ringetje te halen. Ze kiest doorgaans voor simpele stuks als gestreepte hemdjes, geruite blazers of een lederen kokerrok maar weet die altijd interessant te combineren. Klasse!

Lees ook: 8 items die elke Parisienne in haar kleerkast heeft hangen.

5. Bloot met mate mag

Monica Bellucci zet nogal eens graag haar figuur in de kijker. Hoe vrouwelijker, hoe beter. Ze is absoluut niet bang om wat bloot te tonen maar doet dat steeds op een stijlvolle manier. Kies je voor een transparante blouse, draag er dan een elegant pak over, dat houdt je outfit in balans. Een kokerrok tot onder je knie combineert dan weer het best met een oversized hemd dat bovenaan wat open staat. Geen kort of kort dus, maar één codewoord: evenwicht!

Shop onze stijlvolle favorieten

Trench coat zonder mouwen

COS
€ 150 – Shop hem hier

Statement zonnebril

Laurence d’Ari
€ 375 – Shop hem hier

Loosefit broek in ecru en goud

Terre Bleue
€ 129,90 – Shop hem hier

Oranje sandalen met hak

Morobé
€ 380 – Shop ze hier

Oranje paperbag kokerrok

Cos
€ 69 – Shop het hier

Handgemaakte oorbellen

AR.M Studio
€ 80 – Shop ze hier

Geruite blazer

Terre Bleue
€ 199,90 – Shop het hier

Meer kledingtips

Openingsbeeld: Getty Images