Het ene cadeautje is het andere niet. Maar als je hier shopt voor de feestdagen, scoor je ongetwijfeld dubbele punten. Speciaal voor jou hebben we enkele luxueuze winkels uitgekozen waar je zeker verschillende koninklijke cadeautjes kan vinden

 

1. Flamant

COMME CHEZ MATHILDE
Prachtige, inspirerende winkels met álles: van zetels over kasten tot servies: Flamant Interiors is bovendien steeds dé referentie als het over binnenhuisdecoratie gaat. Sinds 2007 is Flamant erkend als hofleverancier, wat maakt dat je misschien straks wel met hetzelfde bestek eet als koningin Mathilde.

Meir 50, Antwerpen
flamant.com

2. Libeco

HET FIJNSTE LINNEN
Vlaanderen, 1858. Vlas, waarvan linnen wordt gemaakt, is hét gewas van het moment: in de 19de eeuw werkte 65% van de West-Vlaamse bevolking in de vlasindustrie. In Kortrijk, het centrum van de vlasindustrie, werd Libeert & Compagnie opgericht. Het bedrijf verkocht linnen aan handelaars van over de hele wereld. ‘Vlaams Linnen’ werd een begrip. Vandaag is het Libeco-linnen nog steeds 100% Belgisch, er is een organische collectie én het bedrijf is vandaag CO2-neutraal. Om maar te zeggen: een excellent geschenkidee, zo’n linnen tafelkleed.

libecohomestores.eu

3. Koninklijke Sinthubertusgalerijen

PURE GRANDEUR
Er zijn in Brussel drie galerijen waar je ogen tekortkomt – en níét alleen omwille van het spectaculaire decor. Ga een keer shoppen in de Konings-,Koninginne- of Prinsengalerij, en keer terug met de allermooiste cadeautjes voor onder de kerstboom. In de Koningsgalerij willen we Longchamp aanraden: luxelederwaren met Parijse flair. In de Koninginnegalerij is Ganterie Italienne dé stop voor een elegant cadeau met hun prachtige handschoenen van Italiaanse makelij.

grsh.be

4. Hermès

TOPINVESTERING
Hermès is het merk bij uitstek dat staat voor klassieke luxe. Van de Kelly-tas tot de sjaaltjes, over de prachtige prêt-a-portercollecties: alles is tijdloos, state of the art, voor altijd. In de prachtige boetieks is de service top, de keuze uitgebreid – er is ook servies! – en de packaging wow.

Waterloolaan 50, Brussel
hermes.com

5. Lebeaucourally

VOLBLOED AMAZONES
Blauw bloed en paarden, ze hebben op de een of andere manier een onverbreekbare link. Denk maar aan de Royal Ascot Races in Engeland, elk jaar opnieuw bijgewoond door de Britse koninklijke familie. En er is ook Zara Phillips, de prinses die zilver won op de Olympische Spelen in 2012. Als je in dat rijtje wilt thuishoren, ben je bij Lebeau-Courally aan het perfecte adres. L’Amazone is een prachtige schoudertas in cognackleurig leer. Luxueuzer wordt het niet.

lebeau-courally.com

6. Tiffany & Co.

HET BLAUWE DOOSJE
Het merk Tiffany & Co. behoeft geen intro, gokken we. Wereldvermaarde diamanten, populair bij the rich and famous, originele celebrity-collabs en héél veel juwelen om van te watertanden: het allermooiste kerstgeschenk komt, wat ons betreft, in een piepklein blauw doosje. Met een strikje eromheen.

Waterloolaan 66, Brussel
be.tiffany.com

7. Howards

IT’S A BLING THING
Juwelier Howards is een begrip op de Brusselse Zavel; de winkel focust op Italiaanse, kleurrijke juwelen die stuk voor stuk beantwoorden aan Howard Gutters visie op juwelen. “Het moet zowel charme als volume hebben. Het moet lef uitstralen, en het moet uiteraard kleurrijk zijn.” Een man naar ons hart, die Howard.

Ernest Allardstraat 30, Brussel,
howardsbrussels.com

8. Longines

TIJD VOOR LUXE
‘Elegantie, traditie en prestatie’: de baseline van Longines laat weinig aan de verbeelding over. Een uurwerk van het Zwitserse label heb je (krijg je?) voor het leven, en je bevindt je meteen in het selecte clubje van royals, vooraanstaanden en collectioneurs.

longines.com

9. Maison Louis Vuitton Vendôme

KERSVERS TOPADRES
Parijs is prachtig tijdens de eindejaarsperiode, en áls je een tripje hebt gepland, ga daarom zeker eens langs bij Maison Vendôme; de gloednieuwe shop van Louis Vuitton. ‘Niet zo maar een shop’, zo luidt het persbericht, ‘maar een etalage voor alle vakmanschap waar het huis voor staat.’ Lees: op een oppervlakte van 1.400 m2 en over vier verdiepingen zijn álle Vuitton-collecties verkrijgbaar. Inclusief de Objets Nomades-meubelcollectie en twee ateliers. Je kunt unieke stukken kopen die nergens anders ter wereld worden aangeboden. Zit je al op de Thalys?

2 Place Vendôme, Parijs
louisvuitton.com

Door: Els keymeulen

Voor meer luxueuze adresjes en tips, lees Feeling Gold Royal!
Het decembernummer van Feeling en Feeling Gold ligt nu in de winkel!

Meer winkelplezier: