Met dank aan (ahum) corona verlopen de modeweken voor de herfst en winter van 21/22 net dat tikje anders dan anders: de meeste ontwerpers en modehuizen kiezen noodgedwongen voor een online show: eentje zónder effectieve front row en mét veel schermen.

Met die gedachte in het achterhoofd koos het Deense Baum und Pferdgarten voor een wel erg unieke insteek: om het samenhorigheidsgevoel in deze barre tijden een beetje aan te scherpen, vroegen ze de complete #BaumFamily om te helpen in de selectie van ontwerpen. Maar liefst 21 modemeiden uit bijna evenveel verschillende wereldsteden kozen hun favoriete stuks uit de collectie.

#BaumFamily: 21 modemeiden en steden

De 21 looks die op de digitale catwalk passeren, werden niet alleen gekozen door 21 influencers en bekende modemeiden die zich regelmatig met Baum und Pferdgarten verbinden, de looks werden door die modemeiden ook geshowd in een persoonlijke habitat. Op die manier wil het merk ondanks de noodgedwongen afstand toch een gevoel van verbondenheid creëren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De inspiratie voor hun AutumnWinter-collectie 2021 vonden de ontwerpers van de edgy Scandinavische brand in de subtiele poëzie van de vaak desolate landschapsarchitectuur van de Deense kuststeden. Die kustlijn – en haar steden – zie je dan ook letterlijk terug in de campagnebeelden: artistieke close-ups worden afgewisseld met modellen die poseren in rurale gebieden, voor harmonieuze rotspartijen met ijzige watervlaktes en in Scandinavisch strakke straten.

Een ‘urban badland’-vibe die zich overigens ook doorzet in de ontwerpen zelf: alle silhouetten zijn doordrongen van een sterke ‘maritieme’, nautische toets – denk: donkerblauwe shorts in gewatteerde stof en grof gebreide debardeurs in kakigroen – en zijn draagbaar over de verschillende seizoenen heen.

7 x looks die we asap in onze kast willen

Welke looks wij liefst recht van de runway naar onze eigen kleerkast zouden transporteren? Dat zijn er wel een aantal.

  1. Ruit op ruit

Ruit op ruit: zo zouden wij onze mantels volgende winter het liefst dragen. Deze combo van een bijna klassiek Britse ruit in beige en zwart met een iets groter uitgevallen ruit in groen doet het ‘m wel. Precies wat ook Babba C. Riviera gedacht moet hebben.

ruit op ruit

  1. Gebreide broeken

Een gewaagde keuze, maar het overwinnen van enige terughoudendheid waard: tricot broeken met lichte flare in een bruine, very Scandinavian geribbelde stof. Afwerken kan met een tweede stukje knitwear – liefst in een chunky versie – en een oversized, maar cropped blazer met ruitjes (what else?).

Kopenhagen fashion week

3. Kleurenclash

Ook lichtjes gedurfd, maar daarom niet minder aanlokkelijk: een stel opvallende enkellaarsjes in glanzend laqué roze. Hoe je het opvallende trendstuk mooi wegdraagt? Door het te combineren met een contrasterende kleur natuurlijk en een paar vintage frivole stuks: een groene blazer met hoog grandpa gehalte, een vintage prairie- of smock dress en een legging met een bijzondere retro-print bijvoorbeeld.

4. Legging met prints

Die legging met hoog eighties of nineties gehalte mag je trouwens nog eens bovenhalen. Nauw aanspannende nylonstofjes met een drukke print doen het goed: van leggings, tot wielrennersbroekjes of zelfs turtle necks. Hoe je die weinig verhullende outfit een beetje meer office- of streetproof maakt? Door er een ruim vallende jurk, vintage chunky debardeur of een sportieve hoodie overheen te gooien bijvoorbeeld.

5. Dubbele laagjes

Ook werken in laagjes blijft hip: een broek (of legging dus) met nog een rok of jurk over, een oversized boyfriend hemd met een debardeur en dan nog een volumineuze puffer jack. Het mag allemaal en liefst nog samen ook.

6. Ruraal vintage

Ook een soort van ruraal vintage schijnt door in de collectie van Baum und Pferdgarten: college preppy stuks met hoog retro-gehalte – denk: een gebreide top met een vintage reverskraagje en een viertal knoopjes tot op de borst en door football-bombers geïnspireerde gilets in navy blauw.

7. Bij de marine

Tot slot kan ook een sportieve look met hoog navy-gehalte bekoren. Van shorts en turtle necks in marineblauw en een gewatteerde stof die goed bestand is tegen weer en wind, tot meer militair geïnspireerde chunky knitwear in kakigroen. Sportieve sneakers met kleur zorgen ervoor dat je silhouet toch ook weer niet te veel ‘bij de marine’ schreeuwt.

Beelden: Baum und Pferdgarten. 

Meer lezen over mode en trends voor 2021: