Als er deze lente één streetstyle trend is die je doorvoert in je eigen garderobe, laat het dan deze zijn: kies voluit voor pastel! Niet outfits die uitgaan van slechts één snoeperig kleurtje doen het op dit moment goed, wel silhouetten die verschillende – op het eerste zicht misschien niet met elkaar te combineren pasteltinten – toch samenbrengen, zijn een hit. Hoe je het best aanpakt? Kijk even mee!

 

1. Regenboogjurken in pastel

Een van de grootste trends op dit moment is de maxi- of midaxi-jurk in een simpel uitlopend A-lijnmodel die vertrekt van een witte basis, maar waarin verschillende zachte pastelkleuren met elkaar gecombineerd worden. Denk aan: poeder-roze, babyblauw, muntgroen en een heel licht geel. Werk af met een (ugly) sneaker en een minuscuul statement-tasje in pastel voor maximaal effect.

regenboogjurk in pastel

2. Bont arsenaal: pelsje in pastel

Ook een bontje in pastel kan nooit kwaad. Volledige jassen in een faux-fur pels kunnen, maar ook lichter verteerbare jassen met enkel een bontje aan de kraag of aan het uiteinde van de mouwen zijn in. Ook hier zijn roze, muntgroen en babyblauw absolute toppers.

pastel muntgroen trend lente

3. Laagje per laagje

Combineer je lenteproof jas in lavendel liefst met een jurk in roze, een broekpak in een blinkende muntgroene stof en daaroverheen een grof gebreide cardigan in nóg een andere pastelkleur.

Hoe meer kleur, hoe liever is hier duidelijk de boodschap. Of ga voor een zomers silhouet in zachte kleuren als dat van Emili Sindlev: een blouse in lavendelpaars, een high waisted broek met bloemetjes in geel en een minuscuul tasje met een pastelblauw streepje in.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

4. Combineer met wit en jeans

Tot slot, je snoeperige item in multi-pastel combineren met wit is altijd een goed idee: zo wordt je totaalsilhouet niet te druk en breng je meteen ook wat rust en zuiverheid in je lente-combo.

Extra tip: werk af met een minimalistisch, maar romantisch open schoentje met straps in pastelpaars of een stel espadrilles in purper suède – dát, of opnieuw met een witte ugly dad-sneaker met een paar streepjes geel natuurlijk.

View this post on Instagram

Mood. 🌈💕✨

A post shared by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Shop je eigen silhouet in pastel hier bij elkaar:

Muntgroene cardigan met pofmouw

& Other stories, €69. Koop hem hier 

Multi-gekleurde kokerrok in pasteltinten

Ginger, € 74,98. Koop hem hier

Muntgroene palazzo met groot ruitjesmotief

Essentiel, € 225. Koop hem hier

Poederroze jack in cropped model

Baum und Pferdgarten, € 219. Koop hem hier

Lavendelkleurig hemd in floer

Monki, € 35. Koop hem hier

Babyblauwe jurk met uitsnijdingen

Samsoe & Samsoe, € 189. Koop hem hier

Lichtblauwe oversized mantel in wol

Sweet like you, € 99,95. Koop hem hier

Meer lezen over mode trends voor de lente: