Het modestuk bij uitstek dat zich zowel leent voor een relaxte dag in quarantaine als voor een dagje zomers struinen of shoppen in de stad? Een casual, maar luchtige jump- of playsuit natuurlijk. Welke modellen op dit moment helemaal hip en trending zijn? Een paar stijltips en guidelines op een rij!

3 x streetstyle hippe jump- en playsuits

1. Pink leopard

Jump- en playsuits in een fel fuchsia of net een zacht oudroze kleurtje doen het op dit moment erg goed. Zowel stoere boilersuit-exemplaren met veel knopen en zakken, als simpele, luchtige exemplaren met brede palazzo-pijpen in katoen of linnen en korte schattige playsuits in roze zijn ‘in’. Ook de stijlvolle Deense influencer Jeanette Madsen is fan.

2. Vintage flowers

Ook los om het lijf flodderende jumpsuits in linnen, retro-getinte boilersuits of overall-exemplaren met een oldskool vintage toets zijn ‘in’. Ook weer erg trending: de klassieke salopette – zowel met lange als met korte pijpjes weer een ding.

View this post on Instagram

Laundry day for me! When is ur laundry day? 💕☀️

A post shared by JULIE SARIÑANA (@sincerelyjules) on

3. Overgooiers en overalls

Tot slot, technisch gezien niet écht een play- of jumpsuit, maar ook overalls zonder pijpen, maar met een rok aan de onderzijde zijn weer helemaal ‘in’ deze zomer. Vooral exemplaren in jeans met een strookje buttons en vast te gespen schouderbandjes doen het goed. Maar ook vintage overgooiers met een stukje retro-stof zijn in trending.

De leukste play- en jumpsuits uit onze lokale webshops:

Roze boilersuit met lint in de taille

Tineborow (via Les Soeurs), € 190. Koop het hier

Fleurige playsuit met bloemetjes in miniatuur

Jules (via Lily), € 44. Koop het hier

Oldskool salopette in afgewassen wit met zakken

American Vintage, € 159,95. Koop hem hier

Citroengele jumpsuit met open rug en gekruiste banden

Sé-Em, € 145. Koop hem hier

Donkerpaarse jumpsuit met roze sterretjes in viscose

Liv The Laber (via UMA), € 179. Koop het hier

Zachtroze boilersuit met zakken en buttons

Rue Blanche, € 375. Koop hem hier

Schattige cropped jumpsuit met streepjes in multi-pastel

Sessun (via Lily), € 195. Koop het hier

De leukste overalls en playsuits die er op dit moment in onze eigen Belgische webshops te scoren vallen? Onze persoonlijke favorieten op een rij! Om onze lokale handelaars een hart onder de riem te steken, krijgt wie online shopt bij deze Belgische webwinkels van ons trouwens een exclusieve korting van 20 procent aan de virtuele kassa.

Gebruik onze promocode, en vul je digitale mandje van 19 tot en met 31 mei met de leukste kleurrijke items op de markt. #KOOPLOKAAL

Meer lezen over mode en onze favoriete lokale webshops: