Genodigden van de modeshow van het Franse modehuis Coperni werden gisteren getrakteerd op een wetenschappelijk hoogstandje. Aan het einde van de SS23 show verscheen topmodel Bella Hadid volledig naakt – tot op een nude onderbroek na – op de catwalk. Wat er daarna gebeurde liet velen met een mond vol tanden achter.

Ter plaatse gespoten

Nadat Bella Hadid centre stage verscheen, leken twee wetenschappers het model te bespuiten met slierten verf. Enkele seconden later werd het goedje hard en veranderde het in een soort van jersey-stof. De twee mannen spoten een prachtige off shoulder-jurk tevoorschijn, ontworpen door Coperni-designers Sébastian Meyer en Arnaud Vaillant.

Eerst zien, dan geloven? Bekijk het hele proces:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by i-D (@i_d)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Deze tovenaarsstunt werd mogelijk gemaakt door ontwerper en wetenschapper Manel Torres. In de door hem uitgevonden Fabrican vloeistof zitten katoen- of synthetische vezels. Wanneer de stof in contact komt met huid, verdampt de vloeistof en blijft er een rekbaar soort textiel over. Geen magie dus! Wel gewoon wetenschap.

Meer mode: