Een goede styling zit ‘m vaak in de details. Het draait allemaal om hoe je die T-shirt in je broek shopt, welke blazer je op een jeans draagt en hoe je die sjaal rond je nek gooit. Over dat laatste gaan we het vandaag hebben, want straks wordt het bitterkoud en kan je wel wat tips gebruiken. Dit zijn dé 8 manieren om je sjaal te dragen.

De manieren om je sjaal te dragen anno 2020

Je hoeft niet per se een nieuwe sjaal te shoppen, tenzij jouw huidige exemplaar je niet voldoende warm houdt. Je kan de jouwe gewoon hergebruiken maar draag hem eens op een andere manier. Volledig omwikkeld, als driehoek of tussen je riem: een sjaal draag je anno 2020 zo.

1. Eén keer wikkelen

Sla één keer om je nek en laat het lange stuk vooraan bungelen. Het geeft een heel chic en gestroomlijnd effect. Extra punten als je en bijpassende pet hebt, net als Isabella Thordsen.

2. Laat losjes hangen

Deze is niet echt een keeping-you-warm move, eerder een look-at-my-new-scarf optie. Gooi je favoriete sjaal over je jas of jumper en laat hem los hangen. Je ziet er plots verrassend rijk uit, vooral als je net als Jessie Bush voor eentje met een statement quote gaat.

3. Retro op je hoofd

Deze doe je beter niet met een dikke wollen sjaal. Ga voor een dun satijnen sjaaltje dat je oren en hoofd goed warm houdt en bind ‘m vast onder je kin. Deze look van Linda Tol is geïnspireerd door Jackie O en ziet er énorm retro-chic uit.

4. De klassieke manier

De eenvoudigste en meest natuurlijke manier: draai je sjaal enkele keren rond je nek en laat de twee uiteindes vooraan hangen. Bij extra lange varianten, wikkel je hem twee keer om voor extra gezelligheid.

5. Draag je trui als sjaal

Technisch gezien geen sjaal, maar hij doet wel alsof. Heel wat modemeiden gooien een extra truitje rond hun nek. Aan sommige truien werd-ie echt vastgemaakt maar je kan er ook gewoon eentje extra in huis halen in dezelfde tint.

6. De maxi-cape

In het bezit van een gigantisch exemplaar? Drapeer hem over je schouders als een cape. Werkt vooral goed op een suit, daarvan levert Darja Barannik het bewijs.

7. Driehoekje vooraan

Als je een vierkante sjaal hebt, kan je hem vooraan in een driehoek dragen. Heel chic, vooral bij de dunnere modellen.

8. Asymmetrisch in je riem

Als je van fashion houdt, is deze iets voor jou. Snoer een jumbo sjaal vast in je riem. Het maakt je al gedragen winterjas instant interessanter en tailleert een oversized silhouet. De Amsterdamse Oumayma Elboumeshouli toont precies wat we bedoelen:

De leukste sjaals op het web

Gifgroene kasjmier sjaal

COS
€ 175 – Shop ze hier

Sjaal uit wolblend

Burberry
€ 450 – Shop hem hier

Dé Instagram-sensatie.

Logo sjaal

Acne Studios
€ 200 – Shop hem hier

De sjaals van Acne Studios zijn altijd hip.

Sjaal met botanische print

Marylène Madou
€ 229 – Shop ze hier.

Groene sjaal met alpacawol

Wolvis
€ 114,90 – Shop hem hier

Openingsbeeld: Wolvis

De modetrends voor 2020