Na een jaar waarin we het zonder Met Gala moesten stellen, keerde een van de grootste en meest exuberante fashion events ter wereld gisteravond weer in vol ornaat terug. Naar goede gewoonte werd voor die gelegenheid in New York de rode loper uitgerold. Tal van modeminnende celebs en andere fashion incrowders kwamen er – geheel in thema (In America: A Lexicon of Fashion) – hun beste beentje voor zetten. Het resultaat? Een zinderende reeks indrukwekkende outfits met het nodige Matrix en ‘camp’-gehalte.

Billie Eilish en Amanda Gorman

Na een jaar zonder Met Gala keerde het fundraiser mode-event ter ondersteuning van het Metropolitan Museum of Art’s Costume Institute, dit najaar in volle grandeur terug. Het thema waarbinnen de beau monde van de mode- film- en muziekwereld zich dit jaar mocht kleden was ‘In America: A Lexicon of Fashion’. Dat thema werd onder andere neergelegd door de co-hosts van het event dit jaar: muziekster Billie Eilish, tennisspeelster Naomi Osaka (hieronder in beeld), acteur Timothée Chalamet en slam-dichteres Amanda Gorman, die u vast nog kent vanop de inauguratie-ceremonie van Amerikaans president Biden eerder dit jaar.

Dankzij het thema dat nogal wat ruimte voor interpretatie laat, liepen de looks op de rode loper dit jaar wijd uiteen. Van een op de futuristische film ‘The Matrix’ geïnspireerd gewaad tot een kristallen hoofdstukje dat moest doen denken aan de kroon op het werk bij het Amerikaanse Vrijheidsbeeld of een politiek geïnspireerde statement-jurk met daarop ‘Tax the Rich‘ in drukletters. De meest indrukwekkende looks van de rode loper op een rij!

MET-Gala 2021: 30 x de meest indrukwekkende looks

Rihanna en ASAP Rocky

Zoë Kravitz

Venus Williams

Simone Biles

Taika Waititi en Rita Ora

Billie Eilish

Kate Hudson

Tomi Adeyemi

Timothee Chalamet

Lily-Rose Depp

Lorde

Natalia Bryant

Jordan Alexander

Taylor Hill

Sofia Sanchez De Betak

Normani Kordei Hamilton

Kid Kudi

Kendall Jenner

Grimes

Kiki Layne

Kim Kardashian

J Balvin

Leslie Grace

Saweetie

Emma Raducanu

Cara Delevingne

Modemuze Cara Delevingne koos voor een all white-look van Dior Haute Couture met een broek uit een delicate mix van wol en zijde, een wit leren bovenstuk met daarop de opvallende slogan ‘peg the patriarchy’ en een paar Dior killer heels.

Aurora James en Alexandria Ocasio Cortez

Anja Rubik

Amanda Gorman

Allysson Felix

Meer over mode en celebs: