Mooi weer betekent meer bloot. Jurken vallen korter, mouwen worden ingesnoerd, buiken weer zichtbaar. Is je figuur hier nog niet helemaal klaar voor? Niet erg, wij geven je enkele stijltips, voor als je geen zin hebt in een cropped top.

1. Creëer een taille

Ga je zomershoppen? Neem dan eens een rok of broek met hoge taille uit de rekken. Dit verstopt je iets minder strakke buik en geeft bovendien meer stevigheid. Hoe hoger je taille, hoe korter je bovenlichaam en dus hoe langer je benen. Hierin zit het succes van deze truc.

2. Leg de aandacht op iets anders

Prints leggen de aandacht op iets anders dan je buikje maar zorg er wel voor dat je een kleine kiest, denk: polkadots, fijne verticale strepen en subtiele bloemetjes. Ook ruches op je armen en decolleté, plooitjes, drapages en trompetmouwen leiden de aandacht af.

3. Wikkel je buikje in

Thank Diane von Furstenberg voor de wikkeljurk! Het is veruit de meest vrouwelijke jurk net omdat-ie zo figuurvriendelijk is. Een wikkelblouse of -kleedje zet je taille extra in de verf en neemt zo de aandacht weg van je buik.

4. Ga voor asymmetrie

Ook asymmetrische jurkjes, tops of rokjes doen het goed als je jouw buikje wil verdoezelen. De volledige aandacht gaat immers naar het kledingstuk zelf, waardoor jouw probleemzone minder opvalt.

5. Probeer de ‘korte taartjurk’

De poplin jurken – je ziet ze overal tegenwoordig – zijn voor jou een winnaar. Ze hebben laagjes, net als een taart, en zijn oversized aan je buik. Tip: kies voor de korte variant zodat je zeker niet kleiner oogt.

Mouwloze polkadot jurk

Edited
€ 69,90 – Shop het hier

Hoge taille jeans

Essentiel Antwerp
€ 145 – Bekijk het hier

Poplin jurk met polkadots

Ganni
€ 215 – Shop het hier

Korte paarse taartjurk

Samsøe & Samsøe
Nu € 84,50 – Shop het hier

Witte jurk met riem

Âme Antwerp
€ 295 – Shop het hier

Asymmetrische jurk

H&M
€ 49,99 – Shop het hier

Wikkeljurk

Ginger
Nu € 299,95 – Shop het hier

Hoge taille rok

Gigue
€ 199 – Shop het hier

Witte jurk met volants

Y.A.S
€ 79,99 – Shop het hier

Soepele broek met bretellen

Caroline Biss
€ 175 – Shop het hier

 

Openingsbeeld: Vila

Meer zomermode