Is het je al opgevallen? Je Instagram-feed kleurt al een tijdje niet meer zeemzoet roze en dat ligt niet aan de zomer die voorbij is. Het probleem? Een nieuwe trendkleur. Hoewel deze velours broek in millenial pink nog altijd hip is, gaat er nu maar één tint als échte it-kleur door het leven: en dat is Gen Z geel.

Concurrentie voor Jay Z?

Het klinkt een beetje als een nieuwe rapper, maar dat maakt de nieuwste trendkleur nu net zo cool (want geeft toe: Gen Z yellow klinkt toch véél hipper dan millenial pink, niet waar?).

Maar waar komt die nieuwe tint zo plots vandaan? Wel, Gen Z geel zou eigenlijk afkomstig zijn uit de Art Hoe-beweging, opgericht door twee jonge vrouwen Mars en Jam. De artiestes lanceerden hiermee een kunstplatform om blackness te herdefiniëren en stereotypes over niet-blanke mensen aan te kaarten. Hun werk bestaat uit portretten van zichzelf naast beroemde schilderijen, gekleed in Gen Z yellow (een tint die trouwens beeldig staat bij bruine huidjes). Het warme mosterdgeel komt vaak ook terug in het originele kunstwerk zelf:

7 x Gen Z geel

Omdat zowat élke vrouw met deze nieuwe trendkleur staat (hier ontdek je welk type geel het best bij je past), zochten wij de leukste Gen Z stuks voor jou uit. Swipe en like!

Puffer met bloemen

& Other Stories
€ 145 – Bekijk het hier

Midi-rok uit lamsleer

Arma
€ 229,95 – Bekijk het hier

Jurk van zijde

Claudie Pierlot
€ 325 – Bekijk het hier

Bikerjack van imitatie-suède

Gerry Weber
€ 159,99 – Bekijk het hier

Stretch pantalon

Samsøe & Samsøe
€ 139 – Bekijk het hier

Midi-rol van wol met gesp

UNQ
€ 219,95 – Bekijk het hier

Grofgebreide pullover

Claudie Pierlot
€ 245 – Bekijk het hier

Shop Gen Z in deze variant