Eindelijk bevestigd: Natacha Ramsay-Levi wordt Creative Director bij modehuis Chloé. Ze volgt Clare Waight Keller op (die eind januari na zes jaar haar vertrek aankondigde) en zal de prêt-à-porter, lederwaren en accessoire afdelingen leiden vanaf 3 april.

 

Ervaren rot

Ramsay-Levi was sinds 2013 creatief directeur van de ready-to-wear vrouwencollecties bij Louis Vuitton, met artistiek directeur Nicolas Ghesquiere aan haar zijde (met wie ze ook al 11 jaar bij Balenciaga werkte). “Ik ben heel trots dat ik deel mag uitmaken van een modehuis dat is opgericht door een vrouw om vrouwen te kleden,” reageert Natacha Ramsay-Levi. “Ik wil mode creëren die de persoonlijkheid van de vrouw verbetert. Mode die karakter en attitude creëert, zonder ooit een look op te dringen.”

De stemming van Geoffroy de la Bourdonnaye, voorzitter bij Chloé is dan ook top: “Ik ben heel blij Natacha welkom te heten bij Chloé. Haar uitgebreide ervaring bij twee prestigieuze modehuizen en haar creatieve energie zal het modehuis verder uitbreiden, in de lijn van Gaby Aghion’s visie: een kruising tussen de Parijse couture savoir-faire en de jeugdige attitude van het Chloé-meisje”.

De eerste collectie van Ramsay-Levi zal in september de catwalk sieren tijdens de Paris Fashion Week SS18.

De mooiste fashionshows van het voorbije jaar