Home Mode Nieuwe shoptrend: de ‘SCOOP’ store

Nieuwe shoptrend: de ‘SCOOP’ store

Nieuwe shoptrend: de ‘SCOOP’ store

De eerste Belgische SCOOP store is een feit. De Antwerpse shop biedt beginnende designers en labels een fysiek verkoopplatform aan zonder dat zij zich er verder iets van moeten aantrekken. Maar waarom is dit nu zo leuk?

In de Antwerpse Kloosterstraat openden Inge Wouters en Benjamin Dawes begin juni de deuren van hun primeurwinkel. Het concept? Een fysiek verkoopplatform voor beginnende designers en labels, zonder dat die er zelf aanwezig hoeven te zijn en dus hun tijd volop kunnen wijden aan hun creatieve exploten.

Geen pop-up shop

Als beginnend label of designer huur je een stuk van de ruimte voor een vast maandelijks bedrag en hoef je je verder geen zorgen te maken. Je bepaalt zelf de prijs van je producten en SCOOP store zorgt voor de ruimte, organisatie, personeel en de verkoop van de items, zonder hier enige commissie voor aan te rekenen. Designers kunnen in SCOOP store ook gratis workshops organiseren of er komen werken, wat de beleving nog sterker maakt voor zowel klant als ontwerper.

Unieke beleving

Ook voor de hedendaagse consument is SCOOP store een interessante nieuwe shoppingervaring. Je vindt er immers producten die je nergens anders kan kopen en die vaak ook uniek en/of op maat gemaakt zijn. Regelmatig zullen er ook labels bijkomen en andere verdwijnen omdat ze klaar zijn voor de volgende stap, waardoor er altijd wel wat nieuws te ontdekken valt. Daarnaast zorgt de creatieve omgeving en de diversiteit van het aanbod (kledij, kunst, elektro, juwelen, decoratie, speelgoed, design, accessoires,…) voor een uitzonderlijke beleving in het overigens imposante kader van een oud industrieel gebouw.

Praktisch

SCOOP store, Kloosterstraat 66, 2000 Antwerpen

www.scoopstore.be

Open: woensdag tot zaterdag van 11 tot 18u & zondag van 13 tot 18u