Razend populair in de nineties, dan weer een tijdje out of the picture en nu de hotste sportschoen op de markt. We hebben het over – goed geraden – de Air Max van Nike. 26 maart is het Air Max Day en viert Nike het 30-jarig bestaan van hun baby. Het Amerikaanse sportswearbedrijf pakt de festiviteiten groots aan: ze vroegen drie visionAIRs uit de wereld van de architectuur, design, stijl en kunst om een nieuw paar Air Max’en te ontwerpen. Dit is het resultaat!

Walk among the stars

Die creatieve sleutelfiguren zijn niemand minder dan Marc Newson, Arthur Huang en Riccardo (wow!) Tisci.

Marc Newson is een Australische all-round designer en werkte al met kleppers als Louis Vuitton en Hermès maar heeft ook samenwerkingen met Montblanc, Heineken en Taschen op zijn palmares. De Taiwanese Arthur Huang is een ingenieur-architect en ontwierp ooit al voor Nike. Tot slot stemde ook de Italiaan Riccardo Tisci in een eigen ontwerp te creëren. Tisci (een introductie is eigenlijk overbodig) is een geprezen modeontwerper en voormalig hoofdontwerper bij het Franse modehuis Givenchy.

De NikeLab Air Vapormax x Marc Newson is herkenbaar aan Newsons samensmelting van industrial en technologie.

De NikeLab Air Max 1 Ultra 2.0 x Arthur Huang is één van de lichtste Air Maxen ooit gemaakt. Het omhulsel, eveneens een lichtgewicht, werd helemaal uit gerecycleerd materiaal gemaakt.

Riccardo Tisci verwerkte zijn kenmerkende streetsyle in de NikeLab Air Max 97 Mid x R.T., een herwerkte versie van de originele Air Max 97 die in de jaren negentig de eerste ontmoeting betekende tussen sportkleding en mode.

 

De verjaardags-Air Max’en zijn te koop in NikeLab winkels en online via nikelab.com. In afwachting tot ons eerste designexemplaar voor de deur ligt, zijn we in een nostalgische bui en blikken wij even terug op hun iconische klassiekers. Onze favorieten:

10 x walking on air

Air Max Thea PRM in poederroze

Nike Sportswear
€129,95 – Bekijk het hier

Air Max 95 in khaki

Nike Sportswear
€169,95 – Bekijk het hier

Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit met print

Nike
€165 – Bekijk het hier

Air Max Sequent in roze-oranje

Nike Performance
€99,95 – Bekijk het hier

Air Max 2017 in wit

Nike
€190 – Bekijk het hier

Air Max Thea SE in petrolium

Nike
€129,95 – Bekijk het hier

Air Max Jewell in zwart

Nike Sportswear
€109,95 – Bekijk het hier

Air Max Thea in mosterdgeel

Nike Sportswear
€119,95 – Bekijk het hier

Air Max 1 Ultra 2.0 in zwart

Nike
€139,95 – Bekijk het hier

Air Max BW Ultra in blauw

Nike Sportswear
€144,95 – Bekijk het hier

Lees ook