Home Mode Nooit meer prikkende truien
Nooit meer prikkende truien

De koude dagen staan voor de deur en daar horen wollen truien bij. Maar die kunnen soms een prikkelend en jeukend gevoel geven. Met deze tips ontdek hoe je dit kan voorkomen.

1. Koop kwalitatieve wol

Hoe smaller de vezels van de wol waarmee je trui gemaakt is, hoe minder ze gaan jeuken. Een erg fijne variant komt van het Merino schaap, deze truien zijn heerlijk zacht en kan je tegenwoordig overal kopen. Maar het zachtste wol bij uitstek is kasjmier (eigenlijk afkomstig van een geit in plaats van een schaap), voor dit soort wol betaal je wel wat meer maar het is extreem fijn, soepel en ademt.

2. Zoek naar het Woolmark teken

Er bestaan veel verschillende soorten wol, die natuurlijk niet allemaal van dezelfde kwaliteit zijn. Het Woolmark teken staat garant voor goede wol, die getest is in onafhankelijke labo’s en werd gekeurd door de Woolmark company.

3. Check de samenstelling van je kledingstuk

Vaak wordt wol in goedkope kledingwinkels gemengd met een aantal synthetische stoffen zoals acryl, deze truien zijn vaak wel goedkoper maar ademen minder goed en kunnen een prikkend gevoel geven. Check dus altijd even de samenstelling van een trui voor je hem koopt. 

4. Draag kantoenen onderkleding

Toch een prikkende trui gekocht? Draag en er dan een kantoenen bloes of een mooi, wit hemd onder, zo kan je het prikkend gevoel toch tot een minimum beperken.

 

koltrui Nog op zoek naar een mooie, wollen trui? Bekijk hier onze favorieten wintertruien en de mooiste truien met rolkraag van het moment.