Jawel, je hoort het goed: die teenslippers die je vroeger enkel uit de kast haalde voor een onbewaakt strand-momentje of op een snikhete zomerse dag in Kreta, Sardinië of ander zuiders oord, mogen ook in eigen land weer en plein public gedragen worden. Sterker nog, de flip-flop is een ware trend. Het relaxte slippertje lijkt – ondanks zijn beperkte omvang – dan ook goed op weg om dé zomerschoen van 2019 te worden.

Hoe dat zo gekomen is? Wel, al in de laatste maanden van het vorige zomerseizoen zagen we het slippertje verschijnen aan de voet van verschillende fashion iconen, zoals die van Frans modejournaliste Sophie Fontanel en filmmaakster Sophia Coppola, bijvoorbeeld. Ook op de runways van de Spring/Summer 2019-collecties zagen we de ontspannen, laid-back schoen verschillende keren opduiken: onder meer bij Tibi, Jill Sander, Isabel Marant, Helmut Lang, Reptilia en Karla Spetic stal de flip flop-slipper de show op de catwalk.

Beeld: Tibi ss 2019 ; Reptilia ss2019 ; Karla Spetic ss2019. 

Na de catwalk volgt natuurlijk opnieuw de streetstyle: op de afgelopen modeweken – vooral die van Stockholm, Kopenhagen en Parijs – tierde het slippertje dan ook weer welig aan de voet van ettelijke bezoekende fashion insiders, notabele genodigden en andere modebewuste it-girls daar aanwezig.

Hoe style je de flip-flop?

Maar hoe draag je deze eenvoudige slipper nu precies zónder er als een argeloze toerist of een al te basic geklede fashion noob uit te zien? Ook daar weet de streetstyle wereld natuurlijk wel raad.

1. Ga voor zijde

Een goeie tip om een beetje tegenwicht te geven aan het casual leisure-gehalte van de flip-flop, is om de rest van je outfit net wél vrij dressed up te maken: combineer je slipper bijvoorbeeld met bijzonder gesophisticeerde – doch qua snit vaak vrij eenvoudige – maxi-jurk in zijde.

2. Female strong (maar zachter)

Of ga eens voor een flip-flop onder een lichtjes oversized mantelpak of een leuke jumpsuit: very female powerful. Het luchtige schoentje zorgt er bovendien voor dat je anders meer superb krachtige ogende outfit, toch dat relaxte, ontspannen kantje meekrijgt. Ideaal voor een – eerder informele – zakenlunch in de stad.

3. Metallic cool

Ook een leuke combinatie: draag je donker gekleurde flip-flop met een high waisted rok in metallic – of eentje met aardig wat pailletten – en een oversized blouse in een kwaliteitsvol stofje. Of – zoals hieronder – met een lange, super-fancy metallic coat in zwart. In combinatie met de zorgeloze schoen erg urban stijlvol en cool.

4. Flip-flop en ruche

Ook een leuke combinatie: draag je flip-flop onder een erg vrouwelijke en vrolijk ogende midi-jurk met ruches. De sportieve stijl van de flip-flop kan wat tegenwicht bieden aan het al te frivool-girly karakter van de ruche-jurk.

5. Flip-flop + maxi geometrisch

Leuk om je flip-flop te upgraden is een maxi-jurk in een verfijnd model – zoals hieronder bijvoorbeeld een lange jurk met een statig, kort opstaand kraagje. Ook de geometrische, drukke print zorgt voor een niet al te casual look. Tot slot dragen hier ook de accessoires hun steentje bij: een leuke statement oorhanger en een vrouwelijke tas, zijn altijd een goed idee.

6. Flip-flop sportief

Ook een toffe city-look om aan te houden, is een sportieve, maar – door een zorgvuldige keuze van contrasterende kledingstukken, zoals een verfijnde blazer en een extravagante cat eye zonnebril – ook net bijzonder geraffineerde stijl, is het om je slipper te combineren met een alternatief chic wielrennersbroekje. Superhip en vrouwelijk!

7. Flip-flop safari

Tot slot ook leuk: combineer je sportieve slipper – in vrij robuuste, jonge surfer-like kleuren (denk: geel en blauw) – met een meer gesophisticeerde en iets ouder ogende ‘safari glam‘-look.

Shop je eigen flip-flop-slippertje hier:

Calvin Klein witte slipper met logo

Calvin Klein Jeans, basic flip-flop in wit, €39,99. Shop ze hier.

Multigekleurde sufers-flip-flop met blauw

Paul Smith, swirl print flip-flops in geel en blauw, €76,99. Shop ze hier.

Flip-flop met luipaardprint en goud

Havaianas, slim flip-flops in roze goud en leopard, €28,99. Koop ze hier.

Luxueuze flip-flop in zijde en leer

Isabel Marant, Honolulu slippers in fuchsia en paars, €228. Koop ze hier.

Trendy flip-flop in donkerblauw en rood

Michael Kors, Jet Set logo-flip-flops in rood, €45. Shop ze hier.

 

Lees ook: