Nu alle kledingzaken tijdelijk dicht zijn, is online shoppen de remedie. Maar hoe doe je dat veilig, met zo weinig mogelijk risico op besmetting? Hieronder enkele tips + onze favoriete lokale adresjes.

Online shoppen: veilig?

Met de strikte social distancing maatregelen, vragen heel wat mensen zich af of het veilig is om spullen als kleren online te shoppen. Want: niemand wil het virus in huis halen of de gezondheid van de pakjesman/vrouw in gevaar brengen.

Toch is online shoppen – in deze financieel onzekere tijden – een manier om lokale winkels aan het werk te houden. Plus, als je een daginvulling dagen kan ‘retail therapie’ een boost zijn voor je humeur. Zo ben je straks als eerste mee met de laatste nieuwe trends. Dit zijn de regels:

1. Geef de bezorger voldoende tijd

Als de bel gaat, wacht dan heel even met opendoen. Zo krijgt de bezorger de tijd het pakje neer te leggen en een stap naar achter te nemen – waarna jij het kan oppakken.

2. Maak open, raak je gezicht niét aan en was je handen

De grootste kans op besmetting is via inademing maar ook op voorwerpen kan het virus nog even blijven zitten. Onderzoek toonde aan dat een virus tot 3 dagen op plastic of aluminium zo kùnnen leven – op karton is dat tot 24 uur. Of het op stoffen blijft zitten, is nog niet bekend maar als je bedenkt dat je pakje (zéker nu) een aantal dagen onderweg is, is de kans om via die weg het coronavirus op te lopen bijzonder klein.

Let wel: doe het pakje eerst open en raak daarbij je mond, ogen en neus niét aan. Was je handen nadien met water een zeep. Hier lees je hoe je dat het beste doet om besmetting te voorkomen. Wil je het zekere voor het onzeker nemen? Leg je pakje dan in een aparte ruimte aan de kant en open het pas de volgende dag.

3. Vergeet grote ketens en shop lokaal

Wil je de lokale economie steunen, shop dan bij onze Belgische winkels. Heel wat labels hadden al een webshop of boksten er in lockdown snel eentje in elkaar. Wij verzamelden enkele van onze favoriete items:

Romantische ruffle blouse

Ganni
€ 139 – Shop ‘m op de website van Step by Step Antwerp

Romeinse sandalen

Ancient Greek Sandals
€ 190 – Shop ze op de website van Graanmarkt 13

XL zonnebril

Laurence d’Ari
€ 369 – Shop ‘m op de website van Enes Antwerpen

Wijde jeans met lage taille

Ganni
€ 255 – Shop ‘m op de website van Caro Herentals

Handgeschilderde espadrilles

05-05
€ 125 – Shop ze op de website van 05-05

Meer mode en trends