Mode heeft vaak de neiging ons te verdelen tussen ronduit fabulous of… net dat tikje té gewaagd. Terwijl sommige fashionista’s zich al eens graag in retro-stukken storten om ze vervolgens harmonieus in hun look te integreren, zijn anderen graag wat voorzichtiger in hun keuzes. Wij zijn alvast wél fan van een gedurfd accessoire en dus presenteren we je onze drie favoriete gewaagde accessoires voor dit seizoen:

 

1. De dubbele ceintuur

Er waait een retro wind door de wintermode. En dat geldt ook voor accessoires, zoals blijkt uit de terugkeer van de dubbele riem (een typisch stuk uit de jaren 2000). Zeker de modellen met grote gespen zullen deel uitmaken van de trendsetters deze winter.

Zara

2. De balaclava

Dit is een comeback-trend die wij niet meteen zagen aankomen, maar de fashionista’s hebben er zo hun redenen voor. Dit seizoen willen we het 1) niet meer koud hebben en 2) niet langer bang zijn voor elektrisch haar. Om dit gedurfde accessoire stijlvol te dragen, is nuance key. De zogenaamde bivakmuts is namelijk verkrijgbaar in klassieke tinten zoals camel, grijs of zwart, maar ook in meer gedurfde (en zeer trendy) kleuren zoals roze, geel of blauw. Wil je dus ver weg blijven van de criminele looks, ga dan liever voor een lichtere, frissere tint.

Maje

3. De winterpet

Dit stuk zijn we meer gewend te zien in de zomer of op het tennisplein, maar ook dit najaar verschijnt de pet in het straatbeeld. Dit seizoen gaat het hoofddeksel gekleed in fluweel, gekrulde wol en suède, materialen die hem een ​​meer eigentijdse en elegante touch geven. Bovendien past de pet gemakkelijk bij onze winterlooks voor dat trendy casual-chic silhouet.

Mango

Waag het erop en shop hier dé it-accessoires voor de winter

Witte balaclava

NA-KD, € 34,95

Dubbele ceintuur

Zara, € 25,95

Zwarte balaclava

& Other Stories, € 45

Groene ceintuur

Mango, € 15,99

Pet met ruitjes-motief

Mango, € 19,99

Blauwe balaclava

Weekday, € 19,99

Roze balaclava

Maje, € 65

 

Lees ook