Patchwork is terug van weggeweest en werpt z’n oubollige-imago van zich af. Niet de meest voor de hand liggende trend en daarom geven we je hier een handleiding, om er dit voorjaar stijlvol en verrassend mee uit de hoek te komen.

Lapjes op de catwalk

Patchwork is ‘je van het’ vandaag, morgen en ook volgend seizoen. Niet doen? Hoewel bij Dolce & Gabbana de modellen met patchwork op patchwork werden gespot, vinden wij dat toch wat te veel – euh – patchwork. Keep it simple (op de catwalk overdrijven ze altijd een beetje, weetje).

Zo wordt patchwork draagbaar

Toch mag deze trend de hippie weer in je naar boven halen, maar kies dus voor één statement stuk; neem nu de patchwork jas of jurk.

Wie niet van kop tot teen in een lappendeken wil lopen, moet weten: jeans met patchwork werkt àltijd. Kies bijvoorbeeld voor een wijde seventies jeans, Chuck Taylor All Stars en een blouse of cardigan met mixed stofjes.

Ook leuk is de patchwork denim, vaak gemaakt uit een aaneenschakeling van oude jeans. Heel wat designers (maar ook ketens als Arket!) recycleren trouwens reststoffen om er een nieuwe, duurzame collectie van te maken. Deze gilet vinden wij bijvoorbeeld het einde, prachtig bovenop een witte jurk met pofmouwen.

Voor de neutral liefhebbers: zo’n patchwork hoeft niet altijd kleurrijk te zijn. Ook oude stukjes leer in beige- en bruintinten passen perfect bij elkaar. Wat resulteert in, wel, zoiets:

PS Broek gescheurd? Naai er toch gewoon een mooie bandana op in plaats van een nieuwe te shoppen; lief voor de planeet en hip bovendien! Wie toch geen zin heeft om zelf aan de slag te gaan, selecteerde Feeling maar wat graag prachtige kant-en-klare patchwork:

16 x goed gest(r)ikt!

Overslagjurk met patchwork

Zara
€ 49,94 – Shop het hier

Jeansbroek met patchwork

Dolce & Gabbana
€ 995 – Shop het hier

Hoge sneakers met patchwork

Vans
€ 99,95 – Shop ze hier

Denim patchwork rok

Arket
€ 115 – Shop het hier

Patchwork poef

vidaXL
€ 130,99 – Shop het hier

Patchwork jeansbroek

ba&sh
€ 180 – Shop het hier

Hoedje uit sjaaltjes

Arizona Love
€ 70 – Shop het hier

Patchwork espadrilles

Dior
€ 650 – Shop ze hier

Haltertop met patchwork print

Jaded London
€ 39,99 – Shop het hier

Japanse tas met patchwork

MM6 Maison Margiela
€ 530 – Shop het hier

Bootcut jeans met patchwork

Jaded London
€ 84,99 – Shop het hier

Sjaal met ruitjes

Acne Studios
€ 160 – Shop het hier

Hemd met patchwork

Loewe
€ 690 – Shop het hier

Colorblock rugzak

Fjällräven x Samlaren
€ 129,95 – Shop het hier

Patchwork jeans

Etro
€ 575 – Shop het hier

Patchwork stoel

Kevya
€ 149 – Shop het hier

Wìl je ook

Openingsbeeld: IMaxTree.