https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Mode Parijs: dag 3
Parijs: dag 3

Mode, kunst of gewoon allebei?

 

De dag begon pragmatisch-chic in de showroom van Longchamp in het eerste arrondissement van Parijs. Mijn favoriet: de mantel uit verschillende materialen. Cocoon en elegant, perfect voor in de stad. Maar de echte eyecatcher was de fluffy felroze tas met het kattengezicht. Het merk staat op het punt een pop-up store te open, op twee stappen van hun Parijse boetiek, om er zijn tas van het moment 'Chouchou' in zestien kleuren te verkopen.

Daarna verandering van arrondissement en ook van sfeer. De show van het Antwerpse duo, A.F. Vandevorst, in het obscure Salomon de Rotschild hotel is er eentje die we niet snel zullen vergeten. Een donkere locatie die perfect past bij de zwart-witfilm van kunstenaar Dirk Braeckman. Zestien silhouetten die een moderne interpretatie zijn van de kledij uit het neobarok tijdperk: trench, bustierjurken, ruime rokken en kimono's met bontkraag in zwart, parelgrijs en aubergine.  

De vrouw volgens Vanessa Bruno ziet er volgende winter een stuk mannelijker uit, toch wat betreft de eerste silhouetten van de show. Mannenpak, wit hemd en dandy strepen: ze verrast niet, maar bevestigt wel. Daarnaast maken de schoolmeisjes opnieuw hun intrede met de korte plooirokjes met leren boord in zwart, wit en grijs.

Tussen de genodigden bij Maison Martin Margiela zien we Grace Coddington, styliste van de Amerikaanse Vogue die recentelijk haar memoires bundelde. Op de catwalk geen verrassingen voor volgende winter: mantelpakken overschildert met primaire kleuren, proporties tot in het extreme, … . Een mooi les in de mode: als het niet langer verrast, ontbreekt het alleszins niet aan klasse of stof.

Bij Sonia Rykiel: het seizoen van de heropleving. Vrijdag viert het huis de start van hun nieuwe artistieke directeur: Geraldo Conceicao. De keuze voor een man is verrassend, voor het huis dat gedomineerd wordt door vrouwen. Een beetje zoals de keuze voor Brad Pitt in de reclame van Chanel N°5. Wat de show betreft, lacht de Rykiel-vrouw niet meer, maar ze kiest wel nog steeds voor breiwerk, mantelpakken in jersey en speelse accessoires. Hoewel er enkele leuke silhouetten te zien waren, bleven we toch wat op onze honger zitten.