De tijden dat een nonchalante en lichtjes baggy overall nog vooral tot de werkplunje van de betere garagist gerekend mocht worden, zijn lang voorbij. Weinig meer trending dan een ruim vallende boilersuit met een opzichtige zak hier en daar. Hoe je het comfortabele (want hé, one size fits all – of toch zo goed als), doch riskante trendstuk combineert tot een outfit die niet per se doet denken aan olievlekken en moersleutels? Een paar streetstyle trending opties op een rij.

Va-va-voom: 5 x on trend in overall

1. Pit stop Prada

De sportieve trend trekt zich deze herfst tot het uiterste door: overalls die erg veel weg hebben van de plunje waarmee Formule 1-rijders zich een weg over het circuit van Zolder banen, zijn in. Wat de vorm betreft, ga je best voor een beetje baggy met veel hoeken, kanten en zakken. Ook belangrijk bij deze look: een paar logo’s of andere borduursels in opvallende pit stop-kleuren.

2. Baggy whites

Wit en zwart worden deze herfst en winter twee trendkleuren die niet weg te denken zijn uit je garderobe. Beide zijn een uitstekende keuze om je boilersuit in te dragen. Kies je voor wit: ga dan opnieuw voor een ruime fit, maar dat dan liefst wel in een iets minder zwaar vallende stof. Werk af met een paar bruine leren accessoires én een schakelketting.

3. Oversized blauw

Hoe meer ‘underground’ en casual, hoe beter ook dit seizoen. Boilersuits in een klassiek donkerblauw met zakken aan de zijkant een lage fit in de taille – bijna net zoals die van een effectieve automecanicien eruit zou zien – zijn de way to go. Wil je je look wat leer opkleden: draag er dan een muiltje met een subtiele hak onder.

4. Military basics

Ook een simpele, groene overall blijft het doen. Deze look mag best wat meer trending alternatief aangekleed worden: draag er bijvoorbeeld een paar basic all stars en een bucket hat bij.

5. Boiled up pinks

Goed nieuws voor wie zich al eens graag in een opvallende outfit steekt ook, want naast donkere en neutrale tinten, mag je deze herfst en winter ook best voor streepje kleur gaan. Vooral een rode of (zacht)roze boilersuit in cropped model en (alweer) met de nodige zakken hier en daar, zijn nooit een slechte keuze.

Shoppen maar!

Beige boilersuit met reverskraag en lint

& Other Stories, € 99. Koop hem hier

Los vallende worker-overall in geweven flannel

Wear, € 245. Koop hem hier

Klassieke boilersuit in katoen- en linnen corduroy mix

Bellerose, € 199. Koop hem hier

Zwarte worker-overall met zakken in losse fit

Rae, € 280. Koop hem hier

Clarissa jumpsuit in loose fit met bloemen

Edited, € 89,90. Koop hem hier

Kakigroene jumpsuit met contrasterende sierstiksels

Zara, € 49,95. Koop hem hier

Denim boilersuit met taille lint in licht grijze

Kure, € 485. Koop hem hier

Organische jumpsuit in witte denim stof

Façon Jacmin, € 270. Koop hem hier

Meer mode en trends: