Preloved zit in de lift. Niet alleen onze kleding mag tegenwoordig al eens door een vorige eigenaar gedragen zijn, ook onze accessoires hebben we liefst met een stukje geschiedenis. Bij deze vier vintage juwelenlabels koop je ringen, halskettingen en armbanden met een verhaal.

Put a ring on it: 4 x vintage juwelen labels

1. Amsterdam vintage jewels

Unieke verhalen uit de geschiedenis verbinden met een moderne en hedendaagse garderobe, dat is het doel van Amsterdam vintage jewels. Vanuit een passie voor onontdekte schatten en unieke stuks startte het label een zorgvuldig samengestelde collectie van vintage sierraden.

Naast een vintage collectie, heeft het merk trouwens ook een conscious lijn in de aanbieding: een collectie met eigen duurzame designs geïnspireerd op alle vintage vondsten.

2. Kirilove

Samen met haar broer Michael richtte Tiany Kiriloff een klein half jaar geleden haar eigen vintage juwelen label op: Kirilove. Dankzij haar passie voor mode en ‘beautiful stuff’ in het algemeen, groeide Tiany de laatste jaren uit één van de modepersoonlijkheden to watch als het gaat om stuks met een unieke stijl en karakter. Michael op zijn beurt schuimt al sinds z’n achtste zowat elke lokale vlooienmarkt van het land af. Door de jaren heen ontwikkelde hij een scherp oog voor antiek.

Die krachten bundelen broer en zus nu in een kleine online shop waar je terecht kan voor one-of-a-kind gems en authentieke, maar betaalbare juwelen met een verhaal.

3. Pure shore

Ook bij Pure Shore een combinatie aan preloved juwelen en eigenhandig ontworpen designs in rosé goud, zilver en andere kostbare materialen. Als tiener al schuimde Olivia, ontwerpster achter de brand, regelmatig antiekmarkten af op zoek naar vintage schatten. Met die rake vondsten ging ze vervolgens meestal zelf aan de slag om moderne creaties met een vintage verhaal te creëren.

Het resultaat: Pure shore, een prachtige collectie met heel wat karakter die de mosterd vooral haalt uit het rurale leven aan de kust en uit de Art Deco-wereld.

4. Adin

Al jaar en dag een autoriteit op vlak van vintage juwelen, is Adin in de Antwerpse Diamantwijk. Antiquair en eigenaar van de zaak Elkan Wijnberg is zorgvuldig in zijn selectie: alleen stuks die boekdelen spreken en de tijdsgeest van de periode waarin ze gemaakt zijn, helemaal uitdragen belanden in zijn etalage.

Van Victoriaanse verlovingsringen met diamant tot Edwardiaanse sierraden en ringen met hoog Art Nouveau gehalte en kleurrijke steen: de opties bij Adin zijn eindeloos.

Shoppen maar:

Vintage ring met smaragd stenen 14k goud

Amsterdam Vintage jewels, € 422. Koop hem hier

Vintage ring met paarse saffier steen

Kirilove, € 350. Koop hem hier

Eos armband met diamantjes

Pure Shore, € 138. Koop het hier

Vintage medaillon met bloemen in reliëf uit 1970

Amsterdam Vintage Jewels, € 246. Koop het hier

Kleine gouden 9K oorringen met Creoolse vorm

Amsterdam vintage jewels, € 100. Koop ze hier

Extravagante oorhangers met robijnen en diamant

Adin, € 19.000. Koop ze hier

Meer lezen over mode en juwelen: