Geen Erdem, zoals vele tongen beweerden, wél een trouwjurk van de Britse designers Peter Pilotto en Christopher De Vos. Daarmee heeft prinses Eugenie zonet in St. George’s Chapel op Windsor Castle het ja-woord gegeven aan Jack Brooksbank, in aanwezigheid van een groot aantal knap uitgedoste celebs.

“Ik wist meteen wie ik wou”

In het September Issue van de Britse Vogue verklapte Eugenie al dat het een Britse designer zou zijn: “I’m not telling anyone who is making it, but I can say it is a British-based designer.” Echt lang heeft ze hierover niet moeten twijfelen: “The dress is the one thing that I was really decisive about. As soon as we announced the wedding, I knew the designer, and the look, straight away. I never thought I’d be the one who knew exactly what I like, but I’ve been pretty on top of it.”

Ook de andere Britse royals droegen tijdens hun trouw een jurk van designers geboren in het Verenigd Koninkrijk. Kate Middleton had er in 2011 bijvoorbeeld eentje aan van Sarah Burton voor Alexander McQueen en Meghan Markle droeg in mei een ontwerp van Clare Waight Keller voor Givenchy.

Een jurk met betekenis

Prinses Eugenie koos dus voor het label Peter Pilotto die een jurk ontwierp met open rug en lange sleep, véél puriteinser dan de jurk van Meghan Markle. De neklijn is opgeplooid over haar schouders en er zitten heel wat symbolen in die belangrijk zijn voor prinses Eugenie en Jack Brooksbank.

Zo zit er een distel in (verwijzend naar hun liefde voor Schotland) maar ook een klavertje (omwille van de Ierse roots van haar mama Sarah Ferguson). Daarbij draagt Eugenie de Greville Emerald Kokoshnik Tiara, die ze leende van haar grootmoeder Queen Elizabeth. Haar satijnen peep-toes zijn van Charlotte Olympia.

De bruidskindjes

Ook de bruidskindjesprins George (5), prinses Charlotte (3), Mia Tindall (4), Savanna Phillips (7), Isla Phillips (6) en Theodora Williams (6), dochter van Robbie Williams – zijn om op te eten! Ze dragen allemaal een ontwerp van Kate Middleton’s favoriete kinderdesigner Amaia Kids.

Meer over de Britse Royals