De kleerkast van de gemiddelde Vlaamse vrouw is gevuld met zwierige jurkjes en een paar goeie denimbasics. Het stuk dat het nét iets moeilijker heeft, is de rok en toch is-ie verrassend veelzijdig en origineel. Een ode aan de onderkant.

Rokken rocken

Met al dat ‘gezoom’ en ‘geteams’ zou je nog bijna vergeten dat ook het onderste deel van je lichaam mooi gekleed door het leven wil gaan. Waar vorig jaar de nadruk lag op pofmouwen, grote kragen of een statement nekjuweel gaat deze zomer alle aandacht naar je benen. Want die mogen terug gezien worden! Nu nog met chunky laarsjes en knitwear, straks met een strappy sandaal en topje. Dit zijn de stoffen, lengtes, silhouetten en details.

1. De denim rok

Elke nineties trend die weer opduikt, doet ons glunderen. De lange denim rok vormt daarop geen uitzondering. Altijd mooi met wit hemd en dito sneakers.

2. De mini-rok

De mode neemt een loopje met de lange rok, zoals we die intussen wel onder de knie hadden. Na een jarenlange erepositie is het sexy time, met rokjes die nét onder de bips vallen.

3. De gebreide rok

Als de gedachte om joggings vaarwel te zwaaien je wat angst inboezemt, kan je weemoedig vasthouden aan de gebreide (lange) kokerrok. Even comfortabel maar eens zo elegant.

4. De laagjesrok

Cottagecore is hier de schuldige: romantische laagjesrokken vullen tegenwoordig elk winkelrek. Weet je niet zeker hoe je ‘m moet dragen? Kijk even naar Ellie:

5. De cut-out rok

Een microtrend is het cut-out detail. Midi-rokken met een ‘losgeknipte’ tailleband worden bijvoorbeeld groot deze zomer, geloof ons maar.

6. De wikkelrok

De makkelijkste om te stylen, is de wrap-rok. Terug van nooit weggeweest, werkt het met alles, van een wit hemd tot stoere T-shirt; wees gerust een beetje creatief.

10 x rokkenjagen

Jeansrok met knoopjes

Ganni
€ 145 – Shop het hier

Wijde jeansrok

H&M
€ 29,99 – Shop het hier

Bouclé-tweed mini-rok

Acne Studios
€ 370 – Shop het hier

Mini-rok uit wolmix

COS
€ 89 – Shop het hier

Gebreide lange kokerrok

Glamorous Tall
€ 34,99 – Shop het hier

Laagjesrok met polkadots

Faithfull The Brand
€ 179 – Shop het hier

Blauwe laagjesrok

Staud
€ 285 – Shop het hier

Cut-out midi-rok

Tibi
€ 770 – Shop het hier

Cut-out linnen rok

Musier
€ 110 – Shop het hier

Kort wikkelrokje

Yseult
€ 185 – Shop het hier

Meer voorjaarsmode

Openingsbeeld: IMaxTree.