Bij Saint Laurent loopt alles op wieltjes. Letterlijk dan. Na de eyecatching glitterlaarzen en pumps met YSL-hak komt het huis met een paar schoenen waar wij ons spaarvarken graag voor omkeren. Glijd al rollend over de werkvloer zonder door de fashionmand te vallen want pumps op wieltjes – lees je goed – zijn vanaf nu een ding.

Te min voor Anya?

May we present: de rolschaatsstiletto’s. Voor hun laatste accessoirelancering mixte Saint Laurent onze twee lievelings-items tot dit geniaal geheel. Met een prijskaart van zo’n 2.200 euro zijn het misschien niet de beste prijs-per-draagbeurt stappers in je kast, maar wél de meest unieke. Alsof rondlopen op torenhoge stiletto’s nog niet gewaagd genoeg is…

Het Franse modehuis schakelde Anthony Vaccarrello in om deze niet-zo-alledaagse schoenen te ontwerpen. Hij doopte zijn stiletto’s op wieltjes – verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen – tot de ‘Anya 100 Patch Pump Roller’.

Anthony Vaccarrello doopte zijn rolschaatsstiletto’s tot de ‘Anya 100 Patch Pump Roller’.

De lat wat hoger

Het is niet de eerste keer dat Saint Laurent modieuze rollers op de markt brengt. In 2013 lanceerde toenmalig creatief directeur Hedi Slimane al deze witte sneakers op wieltjes. Vaccarrello legt de lat nu duidelijk hoger – letterlijk dan.

Een tip: draag je rolschaatsstiletto’s NOOIT op een cocktailfeestje – tenzij je de skills hebt van een bartender uit de jaren ’80. Of van dit fantastische stelletje #couplegoals.

Weetjes over schoenen