Home Mode Schaamhaar-initialen, okstelhaar of kruippakjes

Schaamhaar-initialen, okstelhaar of kruippakjes

Schaamhaar-initialen, okstelhaar of kruippakjes

Onze chef-mode Els Keymeulen stevent af op een burnout, een fashion burnout that is. En geen kruippak, tandjuweel of schaamhaar-initiaal kan haar van gedacht doen veranderen.

 

ombre Of ik er een letter in wilde, vroeg mijn bikiniwaxer laatst. Mijn wenkbrauwen moeten alle kanten zijn opgeschoten, want ze lachte en zei: “Allez Els, jij moet de nieuwe trends toch wel kennen? Schaamhaar-initialen zijn helemaal in – heel veel vrouwen vragen ernaar!” Nu ben ik wel te porren voor een initiaal of twee, maar dan bij voorkeur op een plek waar het geen pijn doet: ik droom al jaren van een gepersonaliseerde Louis Vuitton, bijvoorbeeld. Ik deed het dus maar niet. Of ik niet een keer een roze ombré wilde, vroeg mijn kapper een week later. Iederéén ‘deed het’, en ik kon dat toch eens proberen? Niet dus: ik krijg al oorsuizingen als mijn balayage één tint lichter uitslaat dan normaal. In diezelfde week werd me ook nog okselhaar aangepraat, wegens ‘de celebs laten het groeien’, en het zou één of ander feministisch statement zijn.

Ik wil dat mijn man de vuilnisbakken buiten zet, en dat lukt me beter zonder okselhaar

Kijk: ik wil dat mijn man de vuilnisbakken buiten zet, en dat lukt me beter zonder okselhaar, dus nee. Kreeg ik recentelijk ook nog aangeboden: een tandjuweel (toch bedankt) en een achterwerk-lift. Sorry, maar hoe hoog willen mensen exact dat hun achterwerk zit, vraag ik me dan af. De uitsmijter kwam er deze week: ik kreeg door een modemerk een soort kruippakje voor volwassenen opgestuurd. Inclusief drukknopjes daar waar ‘heel veel vrouwen’ tegenwoordig hun initialen hebben staan. De begeleidende perstekst ging als volgt: ‘Dit comfortabel pak-uit-één-stuk is geschikt voor elke gelegenheid. Een trend die u niet mag laten voorbijgaan.’ Lazer op, denk ik dan. En ook wel: wie denken jullie eigenlijk wel dat wij zijn? Een bende hersenloze trend-volgelingen die blindelings achter elke wortel aanhollen? Ik heb dat kruippak gepast en nee, er zijn geen foto’s van, maar geloof me: het was erger dan jullie zich nu voorstellen. Tel daarbij okselhaar, een roze ombré en een kont ter hoogte van je schouderbladen en tadaa: een alien.

Mijn punt? Niet alleen voor Raf Simons van Dior (hij bolde ’m), Alber Elbaz van Lanvin (bolde ’m ook) en Marc Jacobs (vijs kwijt) is de druk te hoog, ook de consument stevent af op een fashion burnout. De trends volgen elkaar in steeds sneller tempo op, en om toch maar het verschil te maken, worden er steeds vreemdere hypes gelanceerd. Doe je niet mee, dan bén je niet mee, en dat staat dan weer zielig op je Instagram. Nou: ik haak af. Ik hou van mooie dingen, en van échte mode. Van iets met een houdbaarheidsdatum. Van outfits die me mooier maken en mijn persoonlijkheid onderstrepen. Als roze haar jóuw persoonlijkheid onderstreept: doe gerust. Takel voor mijn part je kont een halve meter naar omhoog: ik oordeel niet. Maar verzet je met klem tegen de dwingelandij van de trends-voor-één-dag. Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is de raarste van het land: zelfs mijn dochter van 3 weet dat het verhaaltje zo niet gaat. En dat kruippakje? Dat houdt tegenwoordig bij mij in de kelder een tochtgat dicht.

 

Els Keymeulen Chef-mode Els Keymeulen heeft iets met sokken-in-sandalen en eet tijdelijk droge boterhammen, zodat ze straks een Marni-outfit kan shoppen.

 

Lees alle artikels van Els hier.

 

Lees ook:

VIDEO: 3 looks met de pencil skirt

VIDEO: bleached, flared jeans