Home Mode Shoppen in Antwerpen op zondag?
Shoppen in Antwerpen op zondag?

Vorig jaar besloot het Antwerpse stadsbestuur dat de winkels in Antwerpen ook op zondag open zouden moeten zijn. En zo geschiedde. De schoenwinkels van Monar waren afgelopen zondag de eerste winkels die iedere eerste zondag van de maand de deuren open houdt.

Zondag = shopdag

Shoppen op zondag, ideale activiteit om je vrije dag mee door te brengen. Alleen is het niet zo vanzelfsprekend dat de winkels open zijn. Maar daar wordt in Antwerpen wat aan gedaan. Eind vorig jaar werd gesteld dat Antwerpse winkels ten vroegste vanaf het najaar van 2014 ook op zondag geopend mogen zijn. Maar door de door de sterke opkomst van webshops, groeide ook de noodzaak. Van zondag een shopdag maken, is een goede zaak voor de economie stelt het Antwerpse stadsbestuur. De Antwerpse hotelsector geeft immers een stijging aan van het aantal overnachtingscijfers op weekenddagen. Bovendien komen ook steeds meer Nederlanders van over de grens winkelen in Antwerpen.

Schoenwinkel Monar

De trendzetter: Monar

Dat de schoenwinkels van Monar al vanaf 4 mei 2014 iedere eerste zondag van de maand opengaan, vormt niet alleen een primeur voor de winkelketen zelf, maar dus ook voor Antwerpen. Zowel Tom als Els De Maeijer, eigenaars van Monar, alsook hun winkelpersoneel stappen met een positieve ingesteldheid mee in dit traject. Broer en zus zijn trots dat Monar de allereerste zondagswinkel in Antwerpen wordt en beiden zien nieuwe opportuniteiten mogelijk dankzij deze regelgeving.
 
Vlaamse handelaars willen al veel langer dat het stadsbestuur extra inspanningen levert om Antwerpen in het buitenland aan te prijzen als shoppingstad. Na Antwerpen zijn ook de steden Kortrijk en Gent gewonnen voor het idee.