De herfst doet stilaan zijn intrede, en ja hoor: daar zijn de nieuwe collecties! En die zitten vol met mini-, midi- en maxi-zomen. Eenmaal je de perfecte herfst-garderobe bij elkaar geshopt hebt, moet je je alleen nog even bedenken met welke laarzen je ze zal combineren. Zeker niet elke laars past immers zomaar bij eender welke jurk of rok. Gelukkig zijn er wel een aantal vuistregels die je in het achterhoofd kan houden, om er streetstyle-klaar bij te lopen.

 

De combinatie jurk-met-laarsjes geeft een speelse indruk, terwijl je tegelijkertijd erg zelfverzekerd in je schoenen (ha-ha) staat. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de modieuze look meermaals gespot werd op de afgelopen modeweken. Of het nu gaat over een maxi-jurk, mini-rok, kniehoge laarzen of combat boots, voor elke jurk of rok bestaat er een perfecte match. Hier enkele vuistregels als het aankomt op welk soort laars je het best onder welke zoom draagt.

1. De mini: de meest trendy zoom van het moment

Take notes, want minirokjes en -jurkjes zal je o-ve-ral zien dit najaar. Dan heb je maar beter het juiste paar laarzen erbij om de koude te trotseren.

Knielaarzen

Kniehoge laarzen staan beslist het best (en het warmst) onder minizomen. Het is daarbij wel belangrijk dat je kleedje of rokje niet te strak is, zodat het geheel klassevol blijft. Een wat losser model staat beeldig over een paar kniehoge laarzen. Is de zoom erg kort? Draag dan een extra lange trenchcoat over je outfit zodat het geheel in evenwicht blijft.

Lace-up

Voor een puffer dress – eentje met een behoorlijke dosis organza, tulle en franjes – is deze een voortreffelijke keuze. De lace-up ziet er een beetje uit als een trekkers-schoen, maar komt in een lederen versie. Het contrast tussen de meisjesachtige jurk en de wat stoerder getinte laarzen doet koppen draaien, geloof ons.

Cowboy boots

Altijd een voltreffer: een stel halfhoge cowboy boots met een stukje been. Hierbij is het belangrijk om een wat kortere, lossere jurk te dragen, met als het kan een portie franjes.

2. Midi: voor de twijfelaar

Liefhebbers van de midi-lengte gaan best voor verlengende modellen, zoals een paar dikke platform boots of een puntig laarsje.

Platform boots

Platform boots zorgen ervoor dat je silhouet verlengd wordt en zijn dus een uitstekende keuze als je wat kleiner bent. Bovendien passen deze – anders dan western boots of kniehoge laarzen – perfect bij nauw aansluitende jurkjes. De funky, stoere laarzen gedragen onder een bodycon jurkje of wat strakkere kokerrok, hebben een zeer hoog femme fatale-gehalte.

Lange laarzen met pointy toe

Midi-zomen staan erg goed bij lange punt-laarzen, en daar zijn meerdere redenen voor. Door hun lengte kan je subtiel een groot deel van je laarzen laten zien, terwijl het andere deel toch mysterieus onder je rok verdwijnt. Daarnaast zorgt het puntige model voor een verlengend én sexy effect. Douze points.

3. Maxi: go bold or go home

Als je echt helemaal mee bent met de laatste trends, heb je vast al een maxi-jurk of -rok in je najaarsgarderobe hangen. Maxi-zomen zijn nu, na het succes van oversized jeans, ook helemaal trendy voor jurken en rokken. Je kan er bovendien heel wat kanten mee uit, òòk wat betreft de laarsjes die er nog net onderuit komen piepen.

Slouchy botten

Slouchy boots zijn de laarzen waar wij zonder twijfel dagelijks voor zullen kiezen. Door hun geplooide structuur heb je het gevoel dat je volledig verdwijnt in je maxi-zoom, zeker als de laarzen in dezelfde kleur komen. Deze streetstyle outfit buiten de show van Holzweiler tijdens Kopenhagen Fashion Week leeft rentevrij in ons hoofd.

Lange laarzen met blokhak

Maxi-jurken kunnen vaak een beetje aanvoelen alsof ze je overspoelen. Daarom raden we je aan om ze met een hoge blokhak te combineren, zodat je silhouet nog wat meer verlengd wordt en je zoom niet over de grond hoeft te slepen. Extra punten als de tint van je laars terugkomt in je jurk. Wij gokken dat deze herfst een stel paarse laarzen erg van pas zullen komen bij de nieuwste collecties, dus houd je ogen open voor deze witchy boot.

Sok-laarsjes

Verder zal de lange smock-jurk of -rok dit seizoen erg trendy worden. Het nauwaansluitende, met plooitjes bedekte model staat het mooist met soklaarzen in dezelfde tint. Op die manier vorm je een silhouet dat uit één geheel lijkt te bestaan. Een beetje magie doet nooit kwaad.

 

Shop hier de leukste herfstlaarzen:

Kniehoge, licht-paarse laarzen

Alohas

€ 289. Shop ze hier.

Kniehoge, rode laarzen

Alohas

€ 340. Shop ze hier.

Hoge laarzen met blokhak

Alohas

€ 360. Shop ze hier.

Korte rode laarsjes

Monki

€ 50. Binnenkort beschikbaar hier

Cagole boots

Balenciaga

€ 1.690. Shop ze hier

Vinyl laars

La Bottega

€ 450. Shop ze hier.

Groene laarzen

La Bottega

€ 210. Shop ze hier.

Platform laarzen

La Bottega

€ 199. Shop ze hier.

Blauwe enkellaarsjes

La Bottega

€ 149. Shop ze hier

Bruine soklaarsjes

See by Chloé

€ 495. Shop ze hier.

Zwarte soklaarzen met punt-voet

La Bottega

€ 160. Shop ze hier

Chunky lederen laarzen

Arket

€ 350. Shop ze hier.

Slouchy boots

Free People

€ 183,34. Shop hem hier.

Witte enkellaarsjes

& Other Stories

€ 199. Shop ze hier

 

Lees ook

Beelden: Getty Images.