Je kan er goed kerstshoppen, romantisch wandelen langs de Thames en sinds kort ook je designtas aan een spotprijsje kopen. Nu ja, een spotprijsje… Voor een wishlist vol designerbags moet je tegenwoordig in Londen zijn. Ons retourtje is al geboekt!

Moest je nog iemand overtuigen: een Chanel, Hermès, Prada… is écht een goede investering. Check hier van welke designertassen je later rijk kan worden en ontdek welk label dit jaar een goedkopere handtassenlijn heeft gelanceerd.

Exit luxe

De Britten stemden Brexit, en hoewel dit veel negatieve gevolgen zal hebben, is er op z’n minst toch one thing we like. Uit een onderzoek van Deloitte blijkt dat Londen dé stad van het moment is op luxeproducten aan de haak te slaan.

‘De neerwaartse spiraal van de pond zorgt voor dalende prijzen van luxegoederen in het Verenigd Koninkrijk,’ zegt Nick Pope van Deloitte in een interview met BBC. ‘Dat betekent dat luxegoederen betaalbaarder zijn op de Britse markt dan in de rest van de wereld.’

Een Gucci voor minder

De Gucci loafers, die je bij ons voor €550 koopt, shop je in Londen nu aan €30 minder. Vooral op de Saint Laurent zit een opvallend verschil. In België koop je een kleine Sac de Jour voor €2.450, in het Britse luxewarenhuis Harrods koop je hem voor €2.120.

Wie écht wil besparen, koopt de Britse merken zelf. Zo kost een Burberry Kensington trenchcoat er €1335 terwijl je er bij ons zo’n €1795 voor neertelt. Ook het modehuis Mulberry lijdt onder de Brexit. Aan de Bayswater tas geef je bij ons €1195 terwijl hij in Londen maar €1060 kost. London calling!

Maak je citytrip in Londen onvergetelijk

4 x restaurants met een prachtig uitzicht in Londen
5 hotspots die je niet mag missen in Londen
4 x de beste hotels voor een citytrip naar Londen