Mode is multicultureel: designers halen hun inspiratie uit de hele wereld. De kimono is daar dit seizoen een prachtig voorbeeld van: oorspronkelijk Japans, maar net zo mooi in een Belgisch kader. Wij delen 2 verschillende manieren om je kimono nóg chiquer te doen lijken.

1. Zonder meer

Het woord ‘kimono’ bestaat uit twee delen: ‘ki’, wat ‘dragen’ betekent, en ‘mono’, een ‘ding’, een ‘item’. Letterlijk dus: ‘iets wat je draagt’. De kimono zit diep verweven in de Japanse geschiedenis, maar is recentelijk herontdekt door jongere generaties Japanners. Als eerbetoon aan de rijke Japanse cultuur, maar ook omdat de kimono een draagbaar, bijna uniseks item is dat verder weinig aanvulling hoeft.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Wie straks durft, draagt een kimono als een op zichzelf staand item. Kies een kleurrijk, bijna beschilderd exemplaar, en voeg weinig anders toe dan een paar slippers – hakken onder een kimono zijn op z’n minst bizar. Krachtig, zonder te gestyled te zijn.

Kimono-een-stuk-twee-stijlen
Kimono (Essentiel Antwerp, € 395). Jurk (Gigue, € 239). Hoofddeksel (Delphine Quirin, € 60). Zonnebril (Laurence D’Ari, € 440). Slippers (Morobe, € 350). Zwarte handschoenen (Boon, € 240).

Chef-mode Els Keymeulen: “De kimono belooft dit jaar alomtegenwoordig te zijn: in het V&A Museum is zopas de expo Kimono: Kyoto to Catwalk van start gegaan, een indrukwekkende tentoonstelling over de vele betekenissen, gezichten en versies van de kimono. Ooit het symbool van rijkdom – handbeschilderd, in de duurste stoffen -, vandaag gemeengoed, ook bij ons. Je draagt ’m in de badkamer, op het strand, en straks ook gewoon in de stad.”

2. Als bovenlaag

Kimono-een-stuk-twee-stijlen
Kimono (Essentiel Antwerp, € 395). Witte blouse (Marie Mero, € 119). Witte broek (Marie Mero, € 109). Witte sneakers (Floris van Bommel, € 169,95). Witte handtas (Essentiel Antwerp, € 295). Zwarte riem (Otto D’Ame, € 32).

De kimono kan heel makkelijk geïntegreerd worden in je dagelijkse outfit: je gebruikt ’m gewoon als dunne mantel op warmere dagen. Een paar tips:

  • Hou je outfit uniform, monochroom, en printloos – enkel zo kan een ‘drukke’ kimono goed dienstdoen als jas.
  • Draag sneakers onder opvallende stukken om het geheel toch casual te houden.
  • Investeer in een riem: aan een echte kimono zit geen sluiting – wel handig om je jas dicht te kunnen maken, af en toe.

 

Wij bij Feeling weten dat kleren superkrachten hebben. Daarom verzamelde ons modeteam een echte stijlbijbel voor het nieuwe seizoen, met extra aandacht voor Belgische merken en lokale webshops. Bekijk onze stijlgids voor de zomer van 2020 hier.

 

Meer lezen over mode en trends:

 

Tekst: Els Keymeulen – Foto’s: Domen/ Van De Velde – Openingsbeeld: GettyImages.