Mode is multicultureel: designers halen hun inspiratie uit de hele wereld. De kimono is daar dit seizoen een prachtig voorbeeld van: oorspronkelijk Japans, maar net zo mooi in een Belgisch kader. Wij delen 2 verschillende manieren om je kimono nóg chiquer te doen lijken.

Het woord ‘kimono’ bestaat uit twee delen: ‘ki’, wat ‘dragen’ betekent, en ‘mono’, een ‘ding’, een ‘item’. Letterlijk dus: ‘iets wat je draagt’. De kimono zit diep verweven in de Japanse geschiedenis, maar is recentelijk herontdekt door jongere generaties Japanners. Als eerbetoon aan de rijke Japanse cultuur, maar ook omdat de kimono een draagbaar, bijna uniseks item is dat verder weinig aanvulling hoeft.

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

1. Lente: als aanvulling op

In de lente is de kimono een cardigan, maar dan spannender, vloeiender, béter. Bouw je outfit op op basis van het kleurenpalet van je kimono, en werk van buiten naar binnen. Een kimono in aardetinten is altijd een goed idee. Of ga voor crème, wat wit en variaties van bruin. Kies voor een smaller bovenstuk: je moet laagjes kunnen bouwen, en dat lukt moeilijk als je onderstuk al volumineus is. Werk af met een paar luxeaccessoires: mooie oorbellen, een leren tas, een chique riem. Niets dat nog doet denken aan strand in deze outfit.

Kaftan ( Swildens, € 260).
Witte blouse (Malìparmi, € 113).
Rolkraag (Guess, € 49,90).
Beige wijde broek (Max Mara Weekend, € 229).
Tas (Coccinelle, € 220).
Oorbellen (H&M, € 12,99).

De kimono kan heel makkelijk geïntegreerd worden in je dagelijkse outfit: je gebruikt ’m gewoon als dunne mantel op warmere dagen. Een paar tips:

  • Hou je outfit uniform, monochroom, en printloos – enkel zo kan een ‘drukke’ kimono goed dienstdoen als jas.
  • Draag sneakers onder opvallende stukken om het geheel toch casual te houden.
  • Investeer in een riem: aan een echte kimono zit geen sluiting – wel handig om je jas dicht te kunnen maken, af en toe.

2. Zomer: naar het strand!

In de zomer doet de kimono z’n werk een pak beter dan de gemiddelde pareo: bedekken, maar niet té, zodat er ook nog iets te showen valt. Als de zon schijnt, mag je qua kleurcontrasten altijd wat verder gaan: je hoeft het kleurenpalet niet monochroom te houden. Dus het kan; een knalgeel badpak, of een bikini met strandstoelstrepen. Meer fun kun je stoppen in de accessoires: een XL zonnebril, een strandtas en – uiteraard – een goeie slipper. Om maar te zeggen: nu al shoppen, die kimono.

Kaftan (Swildens, € 260).
Bikini-top (Marie Jo, € 94,90).
Slip (Marie Jo, € 44,90).
Strandtas (Samsøe Samsøe, € 39).
Zonnebril (Ray-Ban, € 145).
Slippers (Mes Demoiselles, € 210).

Shop de kimono:

Lange kimono

Swildens, € 260. Shop hem hier

Kleurrijke kimono

Les Jumelles, € 55. Shop hem hier

Korte kimono

Ba&sh, € 210. Shop hem hier

Kimono met opvallende print

Les Jumelles, € 55. Shop hem hier

 

Wij bij Feeling weten dat kleren superkrachten hebben. Daarom verzamelde ons modeteam een echte stijlbijbel voor het nieuwe seizoen, met extra aandacht voor Belgische merken en lokale webshops. Bekijk onze stijlgids voor de zomer van 2021 hier.

Meer lezen over mode en trends:

 

Tekst: Els Keymeulen – Foto’s: Martin Sweers – Openingsbeeld: Imaxtree