Het fenomeen is wel al een tijdje aan de gang, maar tot nu toe duidelijk nog niet op z’n ultieme hoogtepunt: het volume en het ‘fin-de-siècle’-gehalte van je bovenstuk mogen steeds groter. Na de nog enigszins bescheiden (nu ja…) victoriaanse blouse in wit, met een stukje kant en eenvoudig stel pofmouwen en de al iets meer uitgesproken speciale smock blouse, lijkt de majestueuze blouse-trend nu helemaal doorgeslagen.

De nieuwste hype in streetstyle-land? Romantische ‘over the topruffle blouses met een hoog elegantie gehalte: van compleet oversized kraagjes tot weelderige pofmouwen en stukken kant; werkelijk álles mag en alles kan – zolang het maar té is.

Lees ook: 25 x trendstukken die je lentegarderobe dit jaar maken

Nog op zoek naar inspiratie en manieren om de ruffle blouse te dragen? Wij verzamelden de styling tips van chef-mode Els Keymeulen om je op weg te helpen. Hallo, leuke (zomer)outfits!

Verder lezen?
Wil je graag verder lezen en ongelimiteerd genieten van al onze artikels? Maak dan snel een account aan en stap binnen in de wereld van Feeling.
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut en krijg toegang tot alle Feeling artikels.

Wij bij Feeling weten dat kleren superkrachten hebben. Daarom verzamelde ons modeteam een echte stijlbijbel voor het nieuwe seizoen, met extra aandacht voor Belgische merken en lokale webshops. Bekijk onze stijlgids voor de zomer van 2020 hier.

 

Meer lezen over mode en trends:

Openingsbeeld: ImaxTree