Nu de zomer eraan komt, mag je garderobe weer wat meer kleur vangen. Met deze drie vrolijke accessoire trends maak je je outfit in één oogwenk summer proof!

Summer proof: 3 x microtrends voor de zomer

1. Printed totes

De zomerse it-bag van het moment is geen luxueuze leren croissant bag of een elegante belt bag, maar wel een kleurrijke tote met een variatie aan zomerse prints. Deze hippe versie van de all Belgian collab van Kaai bags en Marie Martens wordt gespot om de arm van menig fashionista, maar ook kleinere brands hebben soortgelijke totes in de aanbieding.

2. Seventies bandana

Qua materiaal en kleurenpalet lichtjes in hetzelfde genre: ook een zijden sjaaltje dat je in de vorm van een seventies bandana op je hoofd draagt is in. De kleuren, die mogen vrij seventies zijn: van roestbruin tot okergeel, lichtgroen, crèmekleur en oranje, alles wat That 70’s show schreeuwt is goed.

Ook de rest van je outfit mag trouwens weer wat retro hebben deze zomer: een jeans met extreme flare en een seventies zonnebril met buitengewoon volume en een doorschijnende frame zijn hip.

3. Kleurrijke kralen

Tot slot mogen ook je juwelen deze zomer wat kleur en kinderlijke naïviteit in zich dragen. Van halskettingen met kleurrijke kralen tot armbanden met speelse bedeltjes en geweven chokers met ‘love’ in de vorm van letterparels; alle juwelen met een surfer- enbeach babe’ vibe zijn een aanwinst voor je collectie. Ook Tiany Kiriloff is fan!

Shop je zomerse microtrend hier:

Lila canvas shopper met artwork print

Sissy Boy, € 24,99. Koop hem hier

Kleurrijke kralenketting met surfer vibe

Mya Bay, € 65. Koop hem hier

Zijden sjaaltje met bloemenprint in seventies tinten

Fraas, € 69,95. Koop het hier

Kleurrijk geweven Pura Vida enkel- of armbandje

Les petits Surfeurs, € 25. Koop het hier

Japanse shopper bag met mixed artwork print

Marie M x Kaai Bags, € 75. Koop hem hier

Oorbellen met kleurrijke parels en seashells

& Other stories, € 19. Koop ze hier

Limited edition zijden sjaaltje met zomerse kleuren

Zara, € 19,95. Koop het hier

Blue lagoon halskettinkje met blauwe en witte parels

Les Petits Surfeurs, € 45. Koop het hier

Meer lezen over mode en trends: