Altijd al van gedroomd om kledingstukken of accessoires van merken als Chloé, Balenciaga, Hermès en Chanel aan je garderobe toe te voegen? Wel, die droom wordt nu werkelijkheid! Wij tippen 5 sites waar je luxe-items kan kopen aan een gunstige prijs. Bye, bye lege spaarpot en hallo prachtige modestuks!

Tweedehands websites voor (designer)kledij zijn razend populair en hebben allemaal min of meer dezelfde werking. Denk: de reseller of doorverkoper, een site als tussenschakel en tot slot een koper. In een tijdperk waar duurzaamheid een grote rol speelt, zijn online vintage shops bovendien een verantwoorde keuze… Goed voor het klimaat en leuk voor onze portemonnees!

1. Vestiaire Collective

Kleding, handtassen, schoenen, juwelen, decoratie en zelfs kinderartikelen, op Vestiaire Collective vind je ongetwijfeld wat je zoekt! Meer nog: een bestelling plaatsen is super simpel. Maak je keuze uit het brede assortiment aan luxeartikelen, betaal en krijg je geverifieerde designer aankoop thuis geleverd. Eenvoudig, snel en authentiek!

Naast een ‘Premium service’ biedt de site bovendien een ‘Direct Shipping’ optie waarmee je in no-time je pakje ontvangt en tientallen euro’s bespaart. Dit houdt echter wel in dat je de officiële authenticatie van je goederen (door de site) overslaat en de verkoper dus 100% vertrouwt.

Vestiairecollective.com

2. Les Enfants d’Edouard

Les Enfants d’Edouard is niet enkel een boetiek voor vrouwen en mannen, maar ook een e-shop. Met meer dan 5.000 designer items is de winkel de “pionier van het concept van een tweedehandswinkel gespecialiseerd in luxemerken”. Schoenen, handtassen of juwelen, bij Les Enfants d’Edouard vind je ongetwijfeld wat je zoekt. Een (online) bezoekje waard dus!

Lesenfantsdedouard.com. Bezoek de winkel: 175-177 Louizalaan, Brussel. 

3. Videdressing

Zin om een Sunset tas van Yves Saint Laurent (voor €1500) of een Kenzo sweatshirt (voor €90) te scoren? Dan ben je bij Videdressing aan het juiste adres! Twijfelen over de authenticiteit van de goederen hoeft bovendien niet, want alles wordt door de site gecontroleerd en geverifieerd. Let wel: kiezen wordt moeilijk!

Videdressing.com

4. Re-See

Re-See, opgericht door twee voormalige modejournalisten van Vogue en Self Service Magazine, brengt een zeldzame collectie van ultra chique vintage modestuks. In hun Parijse showroom (waar een afspraak een must is!) hebben Sofia Bernardin en Sabrina Marshall ook hun eigen “Re-See atelier collectie” die gebaseerd is op duurzame materialen en waarbij ontwerpen van vroeger herwerkt werden.

Resee.com

5. Collector Square

Collector Square is een website vol prachtige luxe accessoires. Je vindt er niet alleen vintage horloges, handtassen en sieraden, maar ook ultra exclusieve stuks. Zo biedt de site privéverkoop aan met unieke items die alleen voor leden gereserveerd zijn. Wie die zeldzame accessoires met eigen ogen wil zien, moet naar de showroom of pop-up store in Parijs.

Collectorsquare.com

 

Lees meer over mode en shoppen:

Tekst: Justine Delpierre, Margot Huysentruyt. Openingsbeeld: ImaxTree