Dat oude modetrends hun weg terugvinden naar de catwalk, hoeven we je niet meer te vertellen. Naast retro sneakers en baseball caps zien we de sportieve look ook dit seizoen terugkeren met de tennis sweater. Hoe modemeisjes deze trend nu dragen? Dat ontdek je hier.

Tenniscore als norm

Witte sneakers, strakke polo’s en micro-rokjes: het is al langer duidelijk dat we tennisoutfits graag opnemen in onze garderobe. De populaire balsport wordt al sinds de nineties geassocieerd met stijl en klasse. Hierdoor zien we de sportieve items niet alleen meer op het tennisveld, maar ook bij verschillende celebs die helemaal in de ban zijn van de chique tennissetjes. Zo zien we naast de micro-rok – die razend populair werd door TikTok – nu ook de comeback van de tennis sweater.

Modemerken zoals Lacoste, Sporty & Rich en Casablance, beter bekend als de hoofdsponsors van Roland Garros, lieten al eerder weten compleet geïnspireerd te zijn door de tennisbaan, maar ook andere modehuizen ontsnappen niet aan de verleiding: Zo ontwierp Gucci samen met Adidas de Samba sneaker en creëerde Jacquemus een hele sportcollectie met Nike. Deze items werden natuurlijk opgepikt door onze favoriete modemeiden en verkopen hierdoor als zoete broodjes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Tennis sweater naast het veld

De tennis sweater, gekenmerkt door een diepe V-hals met een dubbele boord, kan je eenvoudig combineren met zowel casual als preppy outfits. Ook op de modeweken zagen we fasionable combos met het truitje die de klassieke tennis look een moderne twist gaven.

Of je nu voor wit, fel gekleurd of oversized fit gaat, de tennis sweater is hét item dat absoluut niet in je kast mag ontbreken. Daarom geven we je alvast wat inspiratie voor je volgende tennismatch – euh – everyday look.

Shop hier je tennis sweater

Klassieke tennis sweater

& Other Stories

€ 79 – Shop het hier.

Heritage kabeltrui

Lacoste

€ 117 – Shop het hier.

High end tennis sweater

Gucci

€ 730 – Shop het hier.

Cricket sweater in blauw

€ 109 – Shop het hier.

Tennis sweater met groene hals

Pepe jeans

€ 84,95 – Shop het hier.

Meer mode: