Klopt: we wisten het je al eerder te vertellen, maar als er één trendstuk is dat deze winter absoluut niet in jouw kast kan ontbreken dan is het wel een debardeur. Dat je retro knitwear zonder mouwen dit seizoen liefst in een grof gebreide en oversized vorm komt, is duidelijk. Welke karakteristieken de debardeur er deze herfst of winter nog zoal op na mag houden en hoe je hem best combineert? Alle on trend opties op een rij!

1. Vintage en jeans

Erg in deze herfst en winter is een debardeur met een retro grandpa-motief. Combineer je gebreide bovenstuk met hoog geitenwollensokken-gehalte met een shirt in een elastische dunne stretchstof waar je lichtjes door kan kijken. Als dat onderstuk een tof contrasterend patroon heeft (met ruitjes zit je altijd goed) en in gelijkgestemde herfstkleuren komt, zoveel te beter. Afwerken met een simpele zwarte jeans kan hier perfect.

2. Oversized en ballonjurk

Nog een op-en-top trending combo deze herfst: een volumineuze ballonjurk met pofmouwen in een uitlopend en kuitlang model met een oversized debardeur. Als die debardeur in wit, met col en een kabelpatroon komt, is dat altijd mooi meegenomen. Ook donkerblauw, diepgroen en grijs doen het goed.

3. Schoolgirl met laarzen

Nog een populaire look in streetstyle contreien op dit moment is een oversized boyfriend blouse combineren met een boyish debardeur. Die debardeur mag ook best een tikje oversized zijn en een preppy streepje meekrijgen, zodat hij iets wegheeft van het bovenste gedeelte van het schooluniform waarmee jongens (en meisjes) van een ordentelijk internaat zo’n goede vijftig jaar geleden misschien al eens gespot konden worden.

Je look afwerken doe je niet met een broek, maar wel met blote benen en een tof stel cowboy boots. Wil je een silhouet met wat meer Scandinavische cool? Ga dan voor een on trend paar lange rubberlaarzen zoals de Deense Pernille Teisbaek hieronder.

4. Cropped met boyfriend blouse

Ook cropped modellen van de debardeur zijn in. Combineer met een alweer oversized boyfriend blouse met een streepje en met een rokje of een short.

5. Lang in beige + zijde

Tot slot zijn ook extreem lange modellen van de debardeur in. Egaal gebreide stuks in beige van hoge kwaliteit doen het goed. Werk hier af met een midaxi-rok in zijde of met een oversized pantalon in een fijn en luxueus stofje.

Shop je eigen debardeur hier:

Crèmekleurige debardeur in alpacablend

Arket, €79. Koop hem hier

Retro gilet met argyle print

Zara, € 29,95. Koop hem hier

Oversized gilet met kabelpatroon in winterwit

The Frankie Shop, € 155. Koop hem hier

Pluizige gilet met col in koningsblauw

Bellerose, € 109. Koop hem hier

Lange gilet-jurk in beige met ribbel

Monki, € 20. Koop hem hier

Chanel-achtige debardeur in tweed

Maje, € 175. Koop hem hier

Ribgebreide debardeur in zwart

H&M, € 24,99. Koop hem hier

Lees ook: