Hoe breder, hoe beter. De oversized trend doet de ronde en dat zorgt voor nieuwe trendstukken. Zo ook het oversized hemd. Hoe je zo’n XL-hemd op een stijlvolle manier kunt dragen? Wij weten niet één, maar wel twee manieren!

Eerst wat achtergrondinfo: Vandaag zijn twee types hemden trending: enerzijds is er de bohemien blouse: kraagje, volle mouw, details in kant, lieflijk printje. Anderzijds is er het ‘mannenhemd’: groot, zonder versiersels, in één uniforme tint. Over dat laatste willen we het hebben, want het ‘opahemd’ met korte mouw is komende zomer een echte musthave. Het kan namelijk voor ongeveer álles dienen: als mini-jurk over je badpak op het strand, als bovenstuk op een vrouwelijke rok, zelfs als deel van een ‘uniform’ met pantalon en sneakers.

1. Zo draag je een oversized hemd op een vrouwelijke manier

Oversized is niet noodzakelijk hetzelfde als casual: een ruim bovenstuk doet het ook prachtig bij meer vrouwelijke stukken. De truc is om je bovenstuk eerder als jasje te dragen dan als hemd: open, met daaronder een blik op een sexy top (of een bikinitop). Mix met een plissérok, elegante slippers en wat accessoires: chic zonder enige moeite!

Lichtgeel hemd met korte mouwen (Julia June, € 259).
Gele bikinitop (Marie Jo, € 84,90).
Gele rok met kant (By Malene Birger, € 375).
Gele pumps (Morobé, € 380).
Gestreepte tas (Heart Mind x Frida, € 159,95)

2. Zo draag je een oversized hemd op een sobere, strakke manier

Je kunt er sterk en strak uitzien in een pasteltint, dat mag duidelijk zijn. De truc is om je outfit samen te stellen uit klassieke genderfluïde items. Een rechte broek of chino, een marcel, een sweater, een hemd. Dit lijstje kan in eender welke kleerkast, en dat maakt het net spannend. Zorg ook hier voor laagjes om je silhouet interessanter te maken, en probeer een keer iets anders. Je hemd als bolero 2.0 bijvoorbeeld, door de onderste knopen achter je rug vast te maken.

Geel hemd met korte mouwen (Julia June,€ 259).
Marcel (By Malene Birger, € 39,90).
Sweater (American Vintage, € 90).
Gele pantalon (Gigue, € 159).

Foto’s: Martin Sweers

Shop de look:

Linnen hemd

Arket, € 79. Shop het hier

Hemd met strepen

Madeleine Fashion, € 165,95. Shop het hier

Hemd met ruiten

Scotch & Soda, € 159,95. Shop het hier

Wit hemd

H&M, € 24,99. Shop het hier

Rood hemd

& Other Stories, € 129. Shop het hier

 

Nog meer mode en stylingtips: