Een contrasterend gebruik van een paar opvallende kleuren in je look is altijd een goed idee voor wie aast op de aandacht van een paar streetstyle-fotografen. Wie echt mee wil zijn op vlak van color-blocking dit seizoen echter, beperkt de kleuren in zijn of haar silhouet echter best tot twee stuks – en dan liefst nog binnen één en hetzelfde kledingstuk. De naam van die uiterst opvallende en egdy trend? Two tone of duo tone.

Nope, het is niet dat het niet langer hip is om te color-blocken in the old fashioned way: ook verschillende harde en vrolijke kleuren met elkaar laten clashen binnen één outfit is best nog een goed idee. Wie wil gaan voor een kleurrijk silhouet hoeft zich daarvoor dit seizoen overigens niet te beperken tot de fellere varianten: ook een look die verschillende pastels met elkaar combineert is helemaal ‘hot’.

Twee-in-één: duo tone

Een trend die echter nóg net iets meer in trek lijkt bij onze streetstyle hippe garde echter, is duo tone of two tone: vooral kledingstukken die netjes opgesplitst zijn in ‘twee vlakken’ met elk een vrij neutrale, maar contrasterende kleur, doen het erg goed! Een lange wollen mantel die links bestaat uit een lichtblauw en rechts uit een hel purper bijvoorbeeld, of een broek met één zwarte broekspijp en een beige pijp.

duo tone streetstyle trend

Leather meets cotton

Samen met de variatie in kleur, kan ook een afwisseling in stof erg leuk zijn: zo lijkt een jack die voor één stuk bestaat uit beige katoen en voor het andere uit een pvc-getinte stof in een preppy Brits ruitjesmotief erg trending. Maar ook onderstaande jas die een beige leer combineert met een harder zwart, groeide in de streetstyle wereld inmiddels uit tot een echt trendstuk!

duo tone trend

Denim: twee tinten blauw

De micro-look waarbinnen de duo tone trend zich misschien echter nog het meest doorzet is in denim: een jeans die niet langer uit één kleur, maar wel uit twee lichtjes afwijkende tinten bestaat, is helemaal hot and happening. Tenminste als je straten van Kopenhagen en New York dezer dagen mag geloven!

duo tone trend color-block

Shop je eigen duo tone-look hier:

Duo-toned gebreide trui in roze en wit

&Other Stories, € 79. Koop hem hier

Two-toned leren jack met gesp

Frankie shop, € 391. Koop ze hier

Tweekleurige jeans in basic mom-fit

Vetements x Levi’s, € 387. Koop hem hier

Tweekleurige enkellaarsjes in beige en wit

Wandler, € 575. Koop ze hier

Color-block broek in beige en zwart

Bouguessa, € 485. Koop hem hier

Two-toned camisole jurk met v-hals

Zara, € 19,95. Koop hem hier

Mantel in donkerblauw en paars

Asos Design, € 75,99. Koop hem hier

Meer lezen over trends voor de lente en zomer: