Je mag het geloven of niet, maar ie-de-reen staat met jeans. Key is wel het juiste model voor jouw figuur uit te kiezen en daar willen we gerust bij helpen. Korte benen, brede heupen, mini-buikje? Zo koop jij jouw juiste blauwe.

Volgens topmodel Hailey Baldwin is dit dé jeans voor het komende seizoen.

De perfecte jeans

Lange benen

Vrouwen met lange benen staan met heel wat kledij. De perfecte jeans vinden, is dan weer moeilijker. Om je benen het mooist tot hun recht te laten komen, kies je het best voor een recht model. Wil je ze extra in de verf zetten? Ga dan voor een jeans met wijde pijpen.

Even&Odd
€34,95 – Bekijk het hier

Korte benen

Kleine mensen moeten vaak hun broeken inkorten. Het beste model voor een figuur met korte benen is een donkere broek met rechte pijpen. Draag er bij voorkeur hakken onder, dat maakt je meteen een stuk langer.

Vero Moda
€39,95 – Bekijk het hier

Smalle heupen

Dames met smalle heupen hebben vaak een platte buik en weinig vrouwelijke rondingen. Kies in dat geval voor een hoge taille broek met riem. Dit legt wat meer accent op je heupen.

GAP
€59,95 – Bekijk het hier

Brede heupen

Als je brede heupen hebt, is een broek met lage taille geschikt. Ook grote achterzakken werken omdat ze je heupen camoufleren.

Mavi
€89,95 – Bekijk het hier

Stevige benen

Heb je flinke bovenbenen? Kies een model met een subtiel uitlopende pijp of lichte slijtplekken op de bovenbenen. Hierdoor lijken je benen slanker. No go? Opvallende prints, snits en kleuren.

Esprit
€49,95 – Bekijk het hier

Buikje

Wie een buikje heeft, kiest best voor een highwaist jeans. Bandjes horen namelijk niet over randjes ;-).

New Look
€29,95 – Bekijk het hier

Platte billen

Platte billen vergroten kan, door te kiezen voor een broek met details achterop. Grote steekzakken, zakken met bloemen of andere patches… Go for it!

Missguided
€46,95 – Bekijk het hier

Ronde billen

Omgekeerd geldt voor grote billen. Wie ze kleiner wil doen lijken, gaat beter niet voor een jeans met opvallende achterzakken. De zakken zijn best niet te groot en recht op de jeans genaaid.

G-Star
€149,95 – Bekijk het hier

Enkele stijltips

Werk na het kiezen van je jeans de volgende checklist even af:

  1. Een lage jeans moet niet te strak zitten. Dit kan voor een bouwvakkerdecolleté zorgen en ook nog eens voor rolletjes over je broek. En dat wil je écht niet.
  2. Zorg ervoor dat de broek niet trekt bij het kruis. Kun je ermee zitten zonder dat de rits opengaat? Dan zit de jeans niet te strak.
  3. Maak bij het shoppen een aantal dagelijkse bewegingen: lopen, bukken, springen en zitten. Controleer of de broek netjes op z’n plaats blijft.
  4. Koop niet de maat die je het liefst zou willen, maar kies voor een maat die je het beste past.
  5. Zijn de pijpen van je jeans geschikt voor de schoenen die je erbij wilt dragen?

De sneakertrends van 2017

Wordt deze sneaker dé must-have van 2017?
Deze manier van sneakers dragen wordt de nieuwste modetrend