We wisten het je al eerder te vertellen: wie deze zomer wil scoren, gaat gewoon voor ‘wit’. Niet alleen de simpele ‘plain white T’ maakt deze zomer een verpletterende comeback, ook een boilersuit in wit of ensemble in witte jeans is trending.

Bovenop al die onberispelijke looks, komt nu nog een vierde trending white-variant: ook bombastische blouses – meestal in luchtig katoen – vergezeld van een pofmouwtje, aardig wat Victoriaanse franjes of anders op z’n minst een stel vintage aandoende ruches rond de borst- of hals-streek, zijn een díng. Naast zuivere en duurzame blouses in katoen, zijn ook iets meer high end-varianten in zijde helemaal ‘in’.

Hoe combineren?

Hoe je de look best combineert? Met een gewone cropped jeans en een slingback of een andere casual, comfortabele platte stapper, loop je alvast geen risico.

Voor wie wil gaan voor een iets meer uitgesproken persoonlijke stijl, zijn er natuurlijk nog tal van andere opties. Kijk maar even mee!

1. Victorian fringe

Witte Victoriaans aandoende blouses met veel kant, een een frivool uitgesneden patroontje en een vrij hoog 18de-eeuws bourgeoisie-gehalte zijn erg trending. Onder meer fashion girls Angee Garcia en Alyssa Coscarelli zijn er gek van.

2. Vintage couture

Ook blouses met een aardig vintage-gehalte doen het erg goed. Een pofmouwtje, een stukje kant, een lieflijk strikje of een cropped model met ruche: veel kan! Zeker in combinatie met ook een onderstuk dat heel wat sixties of eighties-vibes uitstraalt, een winner!

3. Parisienne chic

Ook voor wie er gemiddeld toch een iets klassiekere look op nahoudt, is de witte Victorian-vintage look een optie. Kiezen voor een model in wit of écru en zijde – zoals de blouse van Brits model en actrice Suki Waterhouse – met een vrij diepe uitsnijding en een verfijnd ‘buttoned-down’-detail, geven je look meteen dat tikje extra grandeur mee.

View this post on Instagram

by the time I’d noticed the buttons it was too late

A post shared by Suki (@sukiwaterhouse) on

4. Scandinavisch in boyfriend

En ook voor wie het liever vrij strak en simpel houdt – zoals veel van de Scandinavische modemeiden – is de witte blouse een optie. Een erg strak, oversized en boyfriend-like model in spierwit, met kleine knopjes en een kraagje, is hier de way to go!

View this post on Instagram

Rate this outfit from 1-10! ☺️| @namelazz

A post shared by Nordic Style Report (@nordicstylereport) on

5. New York city puffed

Tot slot kan de witte blouse ook van pas komen in een meer New York city girl-getinte look: ga bijvoorbeeld voor een schattige (maar niet té) cropped versie met extreme pofmouw, blote schouders en een gigantische statement-strik op de rug. Combineer je ‘liefelijke’ blouse liefst wel met een iets stoerder onderstuk en een modern, elegant schoentje – zoals een fijne strappy zwarte stiletto.

Ook zin in een vintage Victoriaanse look? Kijk dan zeker hieronder voor een beetje on trend inspiratie!

Shop je eigen vintage Victoriaanse blouse hier:

Vintage blouse met pofmouw

 

Isabel Marant, étoile, blouse met kraag-detail , €189 (i.p.v. 270). Shop hem hier

Witte blouse met opstaand kantje

Claudie Pierlot, calmi blouse met kant, €112,50 (i.p.v. 225). Shop hem hier

Witte blouse top met korte mouw

Ba&sh, katoenen top met versiering aan hals, €80 (i.p.v. €160) Shop hem hier

Witte blouse met kant en pofmouw

Free People, Maria Maria blouse met balloon-sleeves, €89,99 (i.p.v. 152,99). Shop hem hier

Oversized boyfriend-blouse

Mango, stijve blouse met borstzak, €25,99 (i.p.v. 35,99). Koop hem hier

Witte cropped blouse met crossover

Jacquemus, wrap-blouse met fijn streepje in wit, €283 (i.p.v. 405) Shop hem hier

Blouse met mouwen in ruche

Benetton, tuniek met volant en ruches, €24,98 (i.p.v. 49,95). Koop hem hier

Lees ook: