In 2008 gebeurde het: de verschijning van Carrie Bradshaw aan het altaar. De scène in Sex and the City bleef niet onopgemerkt, want naast het feit dat Mr. Big haar liet staan, vielen alle monden open bij het zien van haar bombastische trouwkleed. Om een ode te brengen aan dit fantastische moment, lanceert Vivienne Westwood tien jaar later een collectie, geïnspireerd op de iconische jurk.

Ode aan SATC

De Britse modeontwerpster Vivienne Westwood viert het 10-jarige bestaan van de beroemde ‘Cloud Dress’ met een ready-to-wear modecollectie. In 2008 ontwierp ze de volumineuze trouwjurk van Carrie Bradshaw, ofte: Sarah Jessica Parker, die van 27 mei tot 3 juni te bewonderen is in Vivienne Westwoods flagship store in New York.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Cloud Dress’ revisited

De jurk heeft een puntig korset uit ivoorkleurig zijden satijn, met gouden achterkant en rok uit Radzimir tafettazijde. Dat ‘Wilma’ korset wordt nu opnieuw op de markt gebracht in het zwart en rood, in nét dezelfde pasvorm als het korset van Bradshaw’s jurk. Daarnaast lanceert Vivienne Westwood drie cocktailjurken met diezelfde ‘Wilma cut’: een strapless model met print, buttondown jurk met pofmouwtjes en een roze gedrapeerde jurk. Zo’n uniek SATC exemplaar heeft uiteraard geen bodemprijsje…

Rode corset top

Vivienne Westwood
€ 865 – Shop het hier

Zwarte corset top

Vivienne Westwood
€ 865 – Shop het hier

Roze Wilma jurk

Vivienne Westwood
€ 1.100 – Shop het hier

Zwarte Wilma jurk

Vivienne Westwood
€ 800 – Shop het hier

Roze cocktailjurk

Vivienne Westwood
€ 1.295 – Shop het hier

Ook hebben voor de zomer