Move over lavendel! Op de catwalk showden labels heel andere modekleuren voor 2019. Terwijl dit jaar nog heldere kleuren als paars, vuurrood en citroengeel een hit zijn, wordt het volgend jaar heel anders. Maak je klaar voor een sterk contrast tussen donker – denk olijfgroen en diepblauw – en licht als poederblauw en botergeel.

De modekleuren van 2019

Botergeel

Deze zachte botergele kleur doet okergeel al snel vergeten. Gezien op de catwalk bij Chloé.

Poederblauw

Hemelsblauw transformeert in 2019 naar poederblauw, zoals deze jurk op de catwalk van Riani.

Saliegroen

Saliegroen in combinatie met oranje? Als het van Christian Dior afhangt, mag het.

Haver

Niet alleen in ons bord, ook in onze garderobe wordt haver een ding. Oat draag je het mooist in combinatie met diepere tonen als olijf, marine, terracotta of wit en zwart. Gezien bij Anna Quan.

Olijfgroen

Nòg meer eetkleurtjes in je kleerkast, met donker olijfgroen als trend. Mooi in allerlei stofjes, van katoen tot zijde of fluweel zoals bij Erdem.

Roestrood

Terracotta maakt in 2019 plaats voor een diepere kastanjerode kleur. Erg mooi af te werken met goud, en dat weten de stylisten van Chloé ook.

Egyptisch blauw

Prada’s Cruise-collectie zat vol met blauwe blazers, minirokjes en hoeden – ook Kenzo is helemaal in de ban van Egyptisch blauw, afgewerkt met een Cleopatra cat eye.

Chocoladebruin

Ook mokka en carameltinten worden vervangen door een diepere tint. Met chocoladebruin om je lijf ben je net als dit model van Chloé om op te eten.

De najaartrends van het moment