Gisteren kondigde Kensington Palace aan wat elke royal fan al vermoedde: de trouwjurk van Meghan en het kostuum van Harry zullen van 26 oktober tot 6 januari tentoongesteld worden in Windsor Castle én in The Palace of Holyroodhouse, de officiële residentie van de Queen in Edinburgh. De expo krijgt de naam ‘A Royal Wedding: The Duke and Duchess of Sussex’ en bezoekers zullen er een glimp kunnen opvangen van Meghan’s Givenchy jurk, ontworpen door Clare Waight Keller.

Waarom geen Stella?

Toch zal er één belangrijke outfit missen op de expo: de jurk van Stella McCartney die Meghan Markle droeg naar de avondreceptie. Waarom ze haar witte halterjurk niet zal tentoonstellen? Volgens de woordvoerder van de Royal Collection Trust komt dit doordat de receptie een private aangelegenheid was en Meghan hem daarom liever zelf in huis houdt.

Tòch de moeite

Niet getreurd, want de Givenchy-jurk die ze tijdens de ceremonie in St. George’s Chapel droeg, is op zich al te moeite. Wist je dat de sleep een lengte heeft van bijna 5 meter en dat het bloemenborduursel de 53 landen van de Commonwealth representeert? Dat op zich al is een bezoekje waard, komt daar nog bij dat de jurk vergezeld wordt van Meghan’s diamanten en platina tiara die de Queen aan haar leende voor de speciale dag. Die tiara wordt trouwens voor de eerste keer ooit tentoongesteld. De band werd gemaakt in 1932 voor de grootmoeder van de Queen en de broche middenin dateert zelfs uit 1893! Wil je gezien hebben, toch?

Tickets voor een glimp fiks je hier.

Meer over de royal wedding