De stijl van Meghan Markle is impeccable en ze heeft een garderobe om jaloers op te zijn. Toch is er één dingetje dat zowat alle koninklijke fans in de ban houdt: haar schoenen. Niet omdat ze bijna altijd puntig en zwart of nude zijn, wél omdat ze vaak een maat te groot ogen. Een modeblunder of bewust?

Zevenmijlspumps

Tijdens haar allereerste verschijning op Royal Ascot droeg de Hertogin van Sussex onlangs een witte shirt-jurk van Givenchy en een paar zwarte leren pumps, die nét een maatje te groot leken voor haar voeten…

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook tijdens haar verloving droeg Meghan Markle nude pumps die duidelijk te groot waren.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Drie verschillende maten

Volgens fashion expert Harriet Davey is dit geen fashion faux pas maar een bewuste stijlkeuze. “Celebs kiezen vaak voor een grotere schoenmaat als ze naar een (rode loper) event moeten. Reden? Het voorkomen van bleinen,” zei Davey aan The Sun. “Voeten zwellen immers op als je lange tijd moet rechtstaan.”

Omdat bleinen ontstaan door de wrijving met je schoen, is bij ‘zwel-gevaar’ een schoen die ietsje te groot is perfect. Maar is wandelen met te grote schoenen dan niet moeilijk? “Een trucje van de firma: stop je teen vol zakdoekjes of katoenen watjes. Haal ze eruit van zodra je het gevoel hebt dat je iets meer plaats nodig hebt in je schoenen,” tipt Davey. Meteen leuk om te weten als je een avondje wil stappen zonder pijnlijke voeten. Ook Kate Middleton zou haar schoenen in drie verschillende maten shoppen om bleinen te voorkomen.

Meer outfits van Meghan Markle